Sirtaki, meze ve Greek müzik

elif genc

Conrad’da Türk, Adalı’da Rum mezeleri… Yanında rakı ve üzerine Zorba’da sirtaki…

Ekim ayında her zamankinden çok ama her zamankinden farklı şeyler konuştuk yemekler hakkında… Cem Garipoğlu’nun sucuk ekmekle özgürlüğe veda etmesinden, Deniz Seki’nin çıkar çıkmaz kurufasulye-pilav yemesine, hatta siyaset sayfalarına kadar uzadı bu liste… Son olarak Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı, “Erkekler çorbacıda kendi aralarında siyaset yapıyor, bu da kadınların siyasete girmesini zorlaştırıyor” dedi. Yemekler haberlerin içine farklı şekilde girerken, biz yine şehri dolaştık. Pek çok mekan kış sezonu için açılış yaptı. Gezdiğim yerler içinde aklımda en çok kalan ise, masaların devrildiği, tabakların kırıldığı, istisnasız herkesin mükemmel sirtaki yapıp Rumca şarkılar söylediği Adalı Meyhane oldu. Yazının aksiyon dolu girişi gözünüzü korkutmasın, eğlenmeyi ve denizi seviyorsanız Adalı’yı da çok seveceksiniz!

Beyoğlu’nda eğlenceli bir ada
Adalı Meyhane kış sezonu için kendini baştanbaşa yeniledi ve mutfağını zenginleştirdi. Bu sezona has bir başka yenilik de kimseyi rahatsız etmeden sigara içmek isteyenlere hazırlanan, çiçeklerle süslü asma kat. Yalnız sigara içiyorsanız fazla içki içmeyin bence çünkü merdivenler özellikle topuklu ayakkabı ile giden hanımları zorlayabilecek cinsten. Kınalıadalı Erol Gülük’ün işletmeciliğini yaptığı ve başlı başına ada kültürünü yansıttığı mekanda; Ermeni, Rum ve Osmanlı mutfağının birbirinden lezzetli mezeleri sunuluyor. Birçok yolcu gemisi ve Yunanistan’da çalışmış Şef Musa Sürel, standartlaşmış füzyon mutfağı yerine, bu kültürlere ait yemekleri geleneksel yöntemlerle hazırlayıp sunarak fark yaratıyor. Fırında feta peyniri, kuru cacık, zeytinyağlı midye dolma, topik, tarama, lakerda, güveçte beyaz peynirli karides, şarap soslu levrek, sakızlı dondurma eşliğinde Ayvalık lor tatlısı gibi tatlar, geleneksel Adalı lezzetleri arasında öne çıkanlar…

  • Refik Saydam Cad. Tepebaşı Bulvarı No:37 Grand Otel Haliç Kat:8 Beyoğlu
  • Tel: 0 212 243 11 26
  • www.adalimeyhanesi.com

“Meze”ler Conrad İstanbul’dan
Conrad İstanbul Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerini, yeni mekanı “Meze”de buluşturuyor. Lüksün ve kalitenin simgesi olan otelde, Türk mutfağının birbirinden lezzetli mezeleri ve en özel yemeklerini modern sunum ve kaliteli hizmet eşliğinde bulabilirsiniz. Meze’de, yaprak sarma, haydari, cacık, acılı ezme gibi benim bayıldığım geleneksel lezzetlerin yanı sıra kırmızı soğan eşliğinde zeytinyağlı fava, midye ve kuş üzümlü İzmir usulü lahana sarma gibi birbirinden muhteşem 16 farklı soğuk meze seçeneği ile başlayan lezzet yolculuğu, içli köfte, sarı biber soslu kabak ve pırasa mücver, hardal otlu kokoreç, perde pilavı, kıtır pastırma, kuru domates ezmesi ve yoğurt köpüğü eşliğinde geyik bonfilesi ile doldurulmuş Yozgat usulü mantı ve Omaç usulü av eti özü çorbası gibi pek bilinmeyen sıcaklarla devam ediyor. Her türlü balık, deniz ürünü ve et çeşidini de bulabileceğiniz mekanda, keşkek yatağında kuzu incik, Akhisar usulü ızgara köfte, karides güveç, ızgara kalkan fileto gibi özel tatları hem meze, hem de ana yemek porsiyonlarında alabilmek mümkün. Muhteşem başlayan akşamınızı “Meze”nin kaymaklı Maraş usulü dondurma eşliğinde künefesi, karamelize edilmiş kavunlu kuru baklavası ya da rakı granita gibi eşi benzeri olmayan tatlılarıyla sonlandırabilirsiniz.

  • Tel: 0 212 227 30 00

Zorba Taverna’da pazartesi Greek müzik var
Eğer Greek müziğe merakınız varsa, Zorba Taverna’da, FasaFisa Dansçıları’nı da izleyebilirsiniz. Buzuki Hakan, Yani ve Göknur’un müzik yaptığı mekan 19 Ekim’de açıldı. Bundan böyle her pazartesi 20:30’dan itibaren program devam edecek. Limitsiz yerli içki ve fiks menü 75 TL. İsteyenler daha uygun fiyata limitsiz yerli içki, meyve ve çerez tabağı da alabiliyor.

  • Tel: 0 212 267 13 12


Bunu Paylaşın