Sonsuza kadar sürecek aşk lazım!

elif genc

“Hayat, sen başka planlar yaparken başına gelenlerdir” (John Lennon’ın meşhur cümlesi Fatih Akın’ın Soul Kitchen filmiyle tekrar aklımıza düştü)

Strudel’in içinden aşk mektubu çıkacak mı?
Vardır öyle romantik insanlar, evin hangi köşesine aşk mektubu saklasam da bulunca sevinse diye düşünenler… Ya da bu yıl sevgililer gününde nasıl bir sürprizle karşısına çıksam diye debelenenler. Rejans’ın gönderdiği basın bülteninden iflah olmaz romantiklere ilham verecek hoş bir hikaye çıktı. Adı: Strudel ve aşk… Strudel’in bir aşk tatlısı olarak isimlendirilmesi, rivayete göre Avusturya İmparatorluğu zamanında, usta bir aşçının Strudel hamurunun içine bir aşk mektubu koyarak sevdiği kadına duygularını bu şekilde ifade etmesine dayanır. Strudel’in elmalı ve kuark peynirli olmak üzere iki ayrı lezzeti bulunuyor. Yerken her bir lokmasında ağzınızda dağılan hamuru ve muhteşem tereyağı tadını hissedeceksiniz. En eski Strudel reçetesi 1696 yılında Viyana şehir kütüphanesinde bulunan el yazması bir reçetedir. Strudel kelime olarak Almanca kökenli olup, girdap anlamına gelmektedir. Bütün bunları kim mi anlatıyor, Beyoğlu klasiği Rejans… Sevgililer gününde Rus mutfağının en güzel örneklerini sunan mekan, özel mönüsü ile konuklarını bekliyor. Sırf şu nefis aşk hikayesi için bile gitmeye değmez mi?

Çikolatalı Scrabble geldi!
Merak eden, talep eden, hayal eden, arzu eden var mıydı bilmem ama çikolatalı Monopoly ve Scrabble geldi. Tamamı Belçika çikolatasından oluşan Monopoly ve Scrabble yapmışlar, Migros’larda satışa sunmuşlar. Oyun bitince çikolatalar yenecek mi, saklanacak mı, ne diyorsunuz? Ben pek çikolata sevmem ama ortada bir çikolata varsa katil uşaktır ve mutlaka yenecektir diye düşünüyorum. Fiyatı, 17.05 TL.

Aşk tazelemek için bir alternatif: Kuruçeşme Secret Passion
Hanımlar, erkek arkadaşınız, eşiniz, sevgiliniz, “Yaa nereye gitsek ki, aklıma bir yer gelmiyor” diyorsa, bu sayfaları gözünün önüne bırakabilirsiniz. Bakınız, ne kadar çok seçenek sunuyoruz, yeter ki siz aşkınızı tazeleyin. Mesela Secret Passion, mum ışığında nefis bir gece hazırlamış 14 Şubat için. Karşınızda nice aşkların tanığı Boğaz Köprüsü ve kulaklarınızda Dj Barbi’nin geçmişten günümüze ulaşan aşk şarkıları… İtalyan ve Akdeniz yemeklerinden oluşan bir aşk mönüsü hazırlanmış. Hediyesi kişi başı 90 TL.

  • Muallim Naci Cad. No:99 Kuruçeşme/İstanbul
  • Tel: 0212 358 36 28

Şubat’a yalnız girdiyseniz, “Blind Date”i kaçırmayın!
Mekanın sloganı, zifiri karanlıkta Sevgililer Günü’ne hazır mısınız? “Blind Date” ve karanlıkta yemek, daha önce ayrı ayrı duyduğum ve üzerinde düşündüğüm konulardı. İkisini bir arada bulmak, bence ciddi ciddi heyecanlı bir deneyime benziyor. Zifiri karanlıkta yemek deneyimini yaşatan Senses, bu fikri Sevgililer Günü’nde bambaşka konseptler ile sunuyor. 12 Şubat Cuma ve 13 Şubat Cumartesi “Blind Date” konseptinde “single”lar için özel geceler düzenleniyor. Mekan, 14 Şubat’ta ise sevgilisine çok farklı bir sürp-riz yaşatmak isteyen çiftler için kapılarını açacakmış.  Yemeğe başlamadan önce şampanya ve çilek eşliğinde 360İstanbul’da keyifli bir kokteyle katılıyorsunuz. Kokteyl sonrasında rehberiniz eşliğinde karanlık odadaki masanıza yönlendiriliyorsunuz. Özel eğitimli servis elemanları tarafından dört tabaktan oluşan sürpriz mönünün servisi başlıyor. Karanlıkta yemeğinizi keşfetmeye çalışırken, rahatlatan ve deneyiminize renk katan sürpriz sesler, müzik ve şovlar size eşlik ediyor. Gerçekten merak uyandıran ve insanın hayatında, bunu da yaptım dediği işlerden biri olabilir. Mutlaka denemek gerek!

  • Tel: 0212 251 10 42
Bunu Paylaşın