Husiler Amerikan dronuna ve Dark Fleet tankerine saldırı düzenlendiğini açıkladı

MDN MEDIA

Cumartesi günü Husi güçleri Kızıldeniz üzerinde bir ticari tankere ve bir Amerikan insansız hava aracına füze saldırısı düzenlediğini doğrulayarak, müttefiklerin aylardır süren karşı saldırılarına rağmen terör örgütünün hala tehdit oluşturmaya devam ettiğini gösterdi

Cuma gecesi Kraliyet Donanması izleme operasyonu UK Maritime Trade Operations (UKMTO), Yemen’in Al Mukha kentinin yaklaşık 14 deniz mili güneybatısında Andromeda Star adlı tankerle ilgili bir olay yaşandığını bildirdi. Bu bölge, Husi güçlerinin Batılı gemilere birçok kez saldırdığı Bab el-Mandeb boğazının kuzey ucunda yer alıyor.

Andromeda Star’ın kaptanı UKMTO’ya iki saldırı bildirmiştir. İlkinde geminin yakınında, mürettebatın hissedebileceği kadar yakında bir patlama meydana gelirken ikinci saldırıda ise gemiye iki füze fırlatılmış ve tankerde hasar meydana geldiği doğrulanfı. İkinci bir gemi olan Maisha tankeri de hedef Husiler tarafından hedef alındı ancak bu aldırıda başarılı olunamadı. Saldırıların ardından herhangi bir yaralanma rapor edilmedi ve her iki gemi de ticari seferlerine devam etti. Hindistan Donanması Andromeda Star’a müdahale etti ve olası tehlikeleri kontrol etmek üzere gemiye bir patlayıcı madde imha ekibi gönderdi.

Andromeda Star’ın, yaptırıma tabi petrol – bu durumda Rus petrolü – taşıyan hafif sigortalı, hafif denetimli tankerlerden oluşan “karanlık filonun” bir parçası olduğu bildirildi. Bloomberg’e göre, geçen ay Danimarka Boğazı’nda meydana gelen bir çarpışmanın ardından başı derde giren bu gemi, kazanın ardından yetkilii kurumlara sahte sigorta bilgileri verdi.

Maritime Executive

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın