Türkiye’den sekiz yelken sporcusu Paris 2024 Olimpiyat Oyunları yolunda

MDN İstanbul

Türkiye Yelken Federasyonu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılacak yelken takımını tanıttı. Yelken branşında altı kotada sekiz sporcunun katılacağı yarışlar 26 Temmuz -11 Ağustos arasında gerçekleştirilecek

Paris Olimpiyat Oyunları 2024 için geri sayım başladı. Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek Yelken Olimpik Takımı’nın tanıtıldığı Olimpik Tanıtım Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Lojistik sponsoru Arkas Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ve birçok davetlinin katılımıyla İstanbul Feriye Restoran’da gerçekleştirildi.

Seçme yarışları sonucunda altı yelken disiplininde sekiz yelken sporcusu Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek. 

Yelken branşında yarışmak üzere 63 ülke içerisinde en fazla sporcu ile Olimpiyat Oyunları’na katılan on ülke arasında yer alan Türk Yelken Olimpik Takımı Ecem Güzel (ILCA 6 Sınıfı), Yiğit Yalçın Çıtak (ILCA 7 Sınıfı), Beste Kaynakçı (Nacra 17 Sınıfı), Alican Kaynar (Nacra 17 sınıfı), Derin Atakan (Formula Kite sınıfı), Deniz Çınar (470 Mix sınıfı), Lara Nalbantoğlu (470 Mix sınıfı), Merve Vatan (IQ Foil sınıfı)’dan oluşuyor.

Lojistik desteğini Arkas Line verdi

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, “Sporcularımızın konsantrasyonlarını, tüm lojistik süreçlerinin yükünü üzerlerinden alarak bu şekilde sürdürmelerini sağlarsak başarının geleceğine inandık. Sonuçta herkes başarılı, herkes mutlu. Sporcuları ve ekipleri tebrik ediyorum. Umuyorum bu olimpiyatlardan da böyle mutlu döneriz. Çorbada benim de tuzum olduğu için gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Paris 2024 Olimpiyat Yelken Yarışması, toplam 330 sporcu kotası ile 10 sınıfta yarışmalara ev sahipliği yapacak. Her bir ülkenin Ulusal Olimpiyat Komitesinin 2024 Paris Olimpiyatları’ndaki kota sayısı toplam 14 sporcudan oluşuyor.

Yelken branşında ILCA 7 (Erkek), ILCA 6 (Kadın), 49er, 49erFX, Nacra 17, RS:X (erkekler ve kadınlar), 470 Mix, Formula Kite (erkekler ve kadınlar) olmak üzere 10 farklı sınıf bulunurken Türkiye bu sınıflardan 6’sında 8 sporcu ile yarışacak.

Bunu Paylaşın