CANiK, modern ordulara öncülük ediyor

MDN İstanbul

ABD ve Fransa’dan sonra 30×113 mm top üretebilen dünyadaki 3 şirketten biri olan yerli CANiK’in, bu alandaki en önemli ürünlerinden olan ve Ağustos 2024 itibariyle teslimatlarının yapılacağını duyurduğu düşük geri tepmeli VENOM LR, modern dünya ordularının şimdiden gözdesi haline geldi

Hafif ve orta kalibre silâh üreticisi yerli ve millî CANiK, son dönemde yaptığı yatırımlar ve sunduğu yenilikçi top teknolojileriyle, küresel savunma arenasında önemli bir konuma ulaştı.

Samsun Yurt Savunma(SYS) bünyesinde olan CANİK, 2022 yılında köklü İngiliz şirketi AEI Systems’ı satın almıştı. SYS Grubu şirketlerinden AEI Systems ile birlikte CANiK böylece, Amerikan Northrop Grumman ve Fransız Nexter’dan sonra orta kalibre top üreten dünyadaki ilk üç şirketten biri haline geldi.

Türkiye teknoloji kabiliyetlerini 10 yıl ileriye götürdü

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “Orta kalibre top üretimine yönelik 5 yıl önce oluşturduğumuz vizyon doğrultusunda, CANiK’in de içinde bulunduğu SYS Grubu olarak Birleşik Krallık merkezli AEI Systems’ı bünyemize katmış, böylece ülkemizi bu alanda 10 yıl ileriye götürecek bir bilgi birikimi, deneyim ve ticari kazanım elde etmiştik. Şu anda orta kalibre alanında, başta ülkemiz olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkeleri, önemli bir imkana ve kabiliyete kavuşturmuş durumdayız. Bugün, yıllar önce vizyon koyarak, geleceği okumanın verdiği öngörü ile yol almanın avantajını yaşıyoruz. Geliştirdiğimiz, dünyanın en çok platforma entegre edilebilen çok maksatlı düşük geri tepmeli orta kalibre topu olan VENOM LR’nin de ilk teslimatlarını Ağustos ayında gerçekleştireceğiz. Şimdiden modern dünya ordularının gözdesi haline gelen düşük geri tepmeli VENOM LR, sahip olduğu eşsiz özelliklerle tüm kara, hava ve deniz araçlarına kolaylıkla entegre edilebiliyor” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın