Zaman akıp gidiyor, tadını çıkarın!

elif genc

2010 yılına güzel başlayın. Kendinize uygun, seveceğiniz planlar yapın, sevdiklerinize ve sağlığınıza iyi davranın, fırsat buldukça en sevdiğiniz mekanlarda ya da yeni yerlerde akıp giden hayattan güzel zamanlar çalın

Etin en yumuşak halini tadın!
Lezzetli et seçenekleri sunan Etçii steak çeşitleri ile oldukça iddialı. Özellikle New York steak’leri denemek gerek. Önünüzde pişirilen etinizi izlerken kokusunu iliklerinizde hissediyor, eti en yumuşak haliyle damağınızda, uzun süre unutamayacağınız bir lezzet deneyimi yaşıyorsunuz. New York Steak, dananın en yumuşak ve en lezzetli etinin bulunduğu “short loin” denen kısmından, yani sırt kısmında kaburgaların arkasından çıkan kontrfile türünden yapılıyor. New York Steak’in en önemli özelliği ise 28 gün dry aged (kuru dinlendirme) yöntemiyle bekleme süresi. Bekletilen steakler ısıtılmış döküm tavada, deniz tuzu ile ön ve arka yüz olarak 5’er dakika pişiriliyor. Garnitür olarak ızgarada hazırlanan domates, biber ve isteğe göre iç pilav ile servis yapılıyor.

  • www.etciisteakhouse.com


Mangerie mönüsünde kışa özel lezzetler
Açıldığı günden beri İstanbul ve Bebek’in en popüler bistro-café’lerinden biri olan Mangerie, kış mevsimine geçişle beraber menüsüne yeni lezzetler ekledi. Hamburger, bonfile, fırında kuzu ve körili tavuk gibi Mangerie favorilerinin yanı sıra kış mevsimine özel ana yemekler, salatalar, pateler ve bruschetta’lar da yeni menüde yerini buldu. Somon, levrek ve karidesli balık burger, kereviz püresi ile servis edilen dana pirzola yeni menünün favorileri olmaya aday.  Zengin şarap menüsü ile tamamlanan lezzetlerle dolu bir akşam yemeği sunan Mangerie’nin Bebek Koyu’na hakim ısıtmalı terasında, iş çıkışında bir akşamüstü içkisinin de tadına varabilirsiniz.

  • Tel: 0 212 263 51 99


Nişantaşı’nın keyfi yenilendi
Marca Exclusive, baştan sona yenilenerek tasarımından menüsüne kadar daha modern ve adının hakkını verecek kadar ayrıcalıklı yeni yüzüyle konuklarını karşılıyor.  Dekorasyonda yemek alanındaki resimler ve aynaların şıklığı dikkat çekiyor. Her yaştan insana rastlayabileceğiniz mekanda, günün her saatine uygun alternatifler bulmak mümkün. Başlangıcından, risottosuna ve tatlılarına kadar 7 etaplı bir menüye sahip olan Marca Exclusive’de,  lounge müziğin eşlik ettiği öğle saatlerinde özel bir fiks menü de sunuluyor. İçki menüsü de, yenilenen lezzetleri ve isimleri ile oldukça dikkat çekici… Godfather ve Marcanight gibi Marca Exclusive’e özel kokteyller barın gözdeleri.

Anti-Grip Kokteyli ile sağlık için bir mola
Saf Restaurant’daki Juice Bar’dan Anti-Grip Kokteyli içerek enerji kazanmaya ne dersiniz? Bol zencefil, C vitamini zengini taze meyvelerle hazırlanmış bu şifa kokteyli, vücuda kolay sindirilebilir yüksek kalitede besin sağlıyor ve enerjiyi yükseltiyor.  Meyve ve sebze suyu içmek bütün hücrelerimizin sıvıya kavuşmasının, suyla buluşmasının etkili bir yolu… Bu sular elektrolitlerce zengindir ve bunlar hücrelerimizin sağlıklı sıvıyı alıp, atıklardan temizlenmelerini sağlarlar. Enzimler bu süreci sağladıkları enerjiyle desteklerler. Vücuttaki sıvıyı alkalize eden organik mineraller bedenimizi temizler ve yaşlanmayı geciktirir. Akatlar ve çevresinde iseniz, sağlıklı yemekler ve içecekler için kendinize mutlaka vakit ayırın.

  • Club Sporium, Cumhuriyet Cad. No: 4/8 Akatlar, İstanbul
  • Tel: 0 212 282 77 40 / 282 79 46
  • www.safrestaurant.com.tr

Aşçılar Antalya’da buluşacak
Türkiye Aşçılar Federas-yonu, Şefler Birliği ve KAPP işbirliği ile düzenlenecek olan  Altın Kep Aşçılar Yarışması, 20-23 ocak tarihleri arasında Antalya Expo Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Türk mutfağını dünyaya tanıtmayı ve Antalya’ya uluslararası önem kazandırmayı hedefleyen organizasyon, 2010 yılında kapsamını uluslararası boyuta taşıyarak, 13 farklı ülkenin Michelin Yıldızlı şefleri ve derneklerini ağırlamaya hazırlanıyor…

Bunu Paylaşın