Asaf Güneri mesleğe veda ettiğini duyurdu

MDN İstanbul

Asaf Güneri oğulları Turgut ve Cömert Güneri ve torunu ile...

Türk denizcilik sektöründeki atılımlarda önemli rol oynayan Zihni Holding Onursal Başkanı Asaf Güneri’nin biyografisinin ve Zihni Denizcilik’in kuruluşunun anlatıldığı “Bir Hayalin Ötesine Yol Almak-Asaf Güneri Belgeseli”, Zihni Denizcilik emektar çalışanları, aile ve denizci dostlarının katılımıyla 8 Kasım 2023 Çarşamba günü İstanbul’daki TED Ankara Kolejliler Derneği (Torch Tarabya) Lokali’nde, özel bir etkinlikte gösterildi.

Belgesel gösteriminin öncesinde konuşma yapan TED Ankara Koleji Derneği Başkanı Üstün Çelik, Asaf Güneri’nin camia için çok önemli bir kişilik olduğunu ifade etmesinin ardından başkan olarak kendisine verdiği desteğe değindi. Ardından Asaf Güneri’ye plaket takdim edildi.


İlhan Yirmibeşoğlu, Recep Düzgit, Salim Düzgit, Asaf Güneri, Andrea Vermez, Z. Turgut Güneri, Z. Cömert Güneri, Yeşim Yeliz Egeli



1930 yılında kurulan, gemi işletmeciliği ve acenteliği, deniz, hava, kara taşımacılığı ile turizm gibi alanlarda faaliyet gösteren Zihni Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Güneri, belgesel filminin gösterimi ardından davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında sözlerine etkinliği düzenleyen sekreteri Ayşe Yenen’e özel teşekkürü ile başladı. Ardından çalışma arkadaşlarına, şirketin emektarlarına ve ailelerine, yaşamını yitirmiş olan çalışma arkadaşlarına teşekkür edip, önlerinde saygıyla eğildiğini söyledi. İzlediği belgeselinin gözlerini doldurduğunu ifade eden Güneri, “Bizde yetki sonsuzdur. Yetki sonsuz olduğu için başarı da sonsuz olmuştur. Filmde de gördüğünüz gibi “ben” yok “biz” var. Çok iyi adamlar yetiştirdim. Hepsiyle iftihar ediyorum. Hepiniz bu filmin bir parçasısınız. Bütün bu güzellikleri beraber yaşadık beraber meydana getirdik. Bana 3 defa piyango çaktı müspet anlamda. Bir tanesi ilkokul çağında Zonguldak’tan ben ve Ablam ile sene 1953-54’te, 6-7 yaşımdayken okulun başöğretmeninin vesilesiyle (TED) Ankara Koleji’ne yatılı talebe olarak tayin olduk, bu birinci piyangom. İkinci piyangom; 1963 senesinde liseyi henüz bitirdiğimde 16 yaşındaydım. 1965 yılında babamı kaybetmemle işlerimizin kötüye gitmesi ve 18 yaşımdayken tüm sorumluluğun üzerime kalmasıyla işlerin başına geçmem. Öyle olmasaydı ben hâlâ Zonguldak’taydım, kurumuştum, eskimiştim, toprak olmuştum. Ve Lou’yu (Kollakis) tanımam ve Andrea gemisini kiralamış olmamız. Adamların mala el koyarız diye palavra ve blöflerle bizi kafa kola almaları da üçüncü piyangodur. Başka da piyango bu yaştan sonra çıkmaz herhalde, yolumuza devam edeceğiz inşallah” dedi.

Asaf Güneri konuşmasının sonunda, yönetim kurulu başkanlığı görevini Zihni Cömert Güneri’ye, sosyal sorumluluk projelerini ise Zihni Turgut Güneri’ye devrettiğini söyledi.

Asaf Güneri bu devir teslimi şu sözlerle duyurdu: Şirkette 60 yılı tamamlamışım. Oğlum Cömert’e çok güveniyorum. Zaten şirketin çok büyük bir kısmını ona teslim etmiştim. Bundan sonra da o geliştirecek. Kendi prensiplerini ve düzenini kuracak. İnşallah benden daha başarılı olacak. Teknolojiye de ayak uydurarak büyük ilerlemeler kaydedeceğine inanıyorum. Her iki oğlumdan da son derece memnunum. Bana iki torun bağışladılar. Sosyal sorumluluk projelerinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Eğitim Derneği ve ALS Derneği’ndeki çalışmaların başında oğlum Turgut’un olmasını istiyorum.

Asaf Güneri, Zihni Holding’in Onursal Başkan koltuğunda oturmaya devam edecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın