DARPA Manta Ray’i tanıttı

MDN MEDIA

1960’ların bilim kurgu programlarından bir sayfa ödünç alan DARPA (ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı) yetkilileri, geliştirilmekte olan uzun süreli mürettebatsız denizaltı aracı (UUV) Manta Ray’in ilk fotoğraflarını yayınladı

Yüklenici Northrop Grumman’ın Şubat ve Mart aylarında tam ölçekli, su içi testleri tamamladığını ve PacMar Technologies tarafından geliştirilen bir enerji toplama sistemi üzerinde daha fazla testin devam ettiğini doğruladılar.

Hükûmet, programın 2020’de başladığını ve 2021’in sonunda alt sistem testlerinin gerçekleştirilmesi ve ardından tam ölçekli entegre araçların imalatı ve su içi gösterimleri için 2. Aşama sözleşmelerinin imzalandığını açıkladı.

Konsept, uzun süreli, uzun menzilli, faydalı yük taşıyabilen yeni bir UUV sınıfı. Hedeflerini açıklayan DARPA, Manta Ray’in konuşlandırıldıktan sonra insanlı gemilerden ve limanlardan bağımsız olarak çalışabilmesi gerektiğini söyledi. Amaç, insanlar lojistik destek veya bakım sağlamadan uzun süreler boyunca çalışacak bağımsız bir sisteme sahip olmak.

Araştırmacılar program için enerji yönetiminden denizaltı enerjisini hasat etme becerisine kadar geniş bir yelpazede zorlukların altını çizdiler. Geminin düşük güçlü, yüksek verimli denizaltı itiş gücünün yanı sıra tehlikeleri veya tehditleri tespit etmek için düşük güçlü sistemlere sahip olması gerekiyor. Ayrıca uzun süreli görevler sırasında biyolojik kirlenme, korozyon ve malzeme bozulması gibi daha temel zorluklarla da çalışmanın handikapları arasında.

Maritime Executive

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın