Şehre dönüş

elif genc

Bu ay Giritli İdilika ve The Marmara Oteli’ne gidiyoruz, Ghetto ile Zarifi de açıldı, haberiniz olsun

Aylarca tatil yapanlar, yurt dışına gidenler, bir köşeye çekilip kitabını bitirenler, Cunda’da zeytinyağı üretimi, Bozcaada’da bağbozumu ile ilgilenenler, Ayvalık’ta yeni taş evinin tadını çıkaranlar, Çeşme’de sosyetik restoran açanlar, magazin yıldızı olup çoğu sevgilisini değiştirenler bile teker teker şehre döndü. Sonbaharın kasvetli havası, bana acayip geçen 2009’u düşündürüyor ama yeni sezondan çok umutluyum. Siz de umutlu olun. Bol bol balık yiyin. Balıklar gayet lezzetli, mevsimi kaçırmayın. Cihangir’e giderseniz İdilica köfteyi mutlaka tadın. Ben Ghetto’yu çok özledim, nihayet ekimde açılıyor. Mutlaka bir konser için uğrayıp birkaç dostunuzla selamlaşın. Marmara Oteli’nin düzenlediği Asya Mutfağı ya da palamut günleri için heyecanlanın. Bildiğiniz daha iyi yerler, daha güzel planlar varsa bana da haber verin.

Cihangir’in yeni yıldızı: Giritli İdilica!
“Hiçbir yemeğin bildiğiniz gibi olmadığı yer.” Mesela pilav mavi! Bunu ben söylemiyorum, internette yorum yapan bir Giritli İdilica müdavimi söylüyor. Mutlaka gidin, okyanus krep mi olur, kahvaltı mı, Ege mutfağından başka hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz başka bir ot mu olur bilemem ama mutlaka bayılacağınız bir sürü yemek bulacaksınız. Yeter ki  İdil’in Köftesi bitmesin. Çünkü o benim favorim!
Cihangir’de bu yaz açılan Giritli İdilica, kulaktan kulağa yayılarak hızla kendi müdavimlerini yarattı. Mekan, meydandaki caminin hemen yanında… Günün her saatinde uğrayabileceğiniz bu yeni adres, kapı önünde sere serpe oturulan masaları ve sedirleri ile sonbaharın sıcak günleri için ideal. Bir ev sıcaklığı taşıyan Giritli İdilica’nın güleryüzlü evsahipliği, ada kültürünün kendine özgü renkleri, rüzgargülü ve saksılar, Girit’in havasını ve lezzetli yemeklerini Cihangir’e taşıyor.
Cihangir’deki bu küçük mekan daha pek çok sürprizle dolu. İdilica’da kahvaltıda ekmek yerine servis edilen hamur işi “Pişi”, enginar reçeli, lavanta reçeli, mis gibi gül kokan ve içinde minicik gerçek güller olan bir gül çayı ya da arapsaçı, ebegümeci, kuşkonmaz otları gibi bu mekanda yapılan veya en güzeli neredeyse bulunup getirilen pek çok özel lezzet var. Kahvaltı, öğle yemeği, 5 çayı, akşam yemeği demeyin, gidip kendi keşfinizi yapın. Sadece İdilica ile tanışmak bile bir günün iyi geçmesi için yeterli sebep bence…

  • Firuzağa Palaska Sok. No: 1 Cihangir
  • Tel: 0 212 244 46 37

The Marmara’da ister çingene palamudu yiyin, ister Asya yemeği
Farklı ülkelerin mutfaklarını tatmak da bayıldığımız kendi lezzetlerimizi yemek kadar keyifli. Öğrendim ki, iş merkezlerine olan yakınlığı ile öğle yemekleri ve iş çıkışı için ideal bir adres olan The Marmara Şişli’de, 12-31 Ekim tarihlerinde “Asya Yemekleri Haftası” düzenlenecekmiş. Otelin dünya çapında ödüllü şefleri Asya Yemekleri Haftası’na özel acılı ve ekşili karides çorbasından, zencefil soslu susamlı kızarmış somon salatasına kadar birçok alternatif hazırlayacaklarmış. Biz ayın 12’sine kadar neyle uğraşacağız diyen varsa onlara da Taksim’deki The Marmara Oteli’nde Tuti Restoran’a uğramalarını öneriyorum. Damak zevkine güvenenlerin en çok tercih ettiği mekanlardan biri olan restoranda, Boğaz’ın serin sularının özel balığı çingene palamudu zengin salata büfesi eşliğinde sunuluyor. Üstelik balık keyfini yaşamanın kişi başı bedeli KDV dahil 35 TL. Bence heyecan verici bir teklif!

Bunu Paylaşın