Şehrin ortasında katmer trendi

elif genc

Eylül ayı bir acayip geçiyor. Ramazan telaşı, benim gibi daha tatil yapmayanların iç sıkıntısı, yavaş yavaş okula dönüş, serinleyen havalar… Bu ay yemek sayfamızda katmerli kahvaltısı şimdiden çok moda olan Ye’ Beşiktaş Cafe’yi, en güzel iftar seçeneklerini, şehre yakın bir haftasonu tatilinin adresi Saklıköy’ü tanıtıyoruz. Balık sezonu da aklımızda…

Nasıl en iyi iftar evde yapılır tezimde ısrarlıysam, en iyi kahvaltının da evde yapılacağını düşünüyorum. Buna rağmen son günlerde rutinimin biraz dışına çıkıp arkadaşlarımla buluşmak ya da erken saatte toplantıya gitmek gibi nedenlerle,  şehrin ne tarafında işim varsa o semtte bir yerlerde oturup kahvaltı ettim. Bir şey dikkatimi çekti. Beşiktaş’ta yeni açılan Ye’ Cafe kahvaltı menüsü olarak katmer ve sevimli reçellerden oluşan bir tabak hazırlamış. Ne zaman gitsem herkes katmer sipariş ediyor. Bir sıcak yaz pazarında arkadaşlarımla Cihangir’de Giritli İdilika’da yemek yedim. Küçük ve sevimli bir yer olmanın ötesinde menüsünde çok farklı yemeklere yer veren, çok hoş bir mekan. Giderek kalabalıklaştığımız neşeli kahvaltı masasının yıldızı da pişi oldu. Pişinin ne olduğunu bilir misiniz? Ben birkaç yemek kitabında bişi diye geçtiğini görmüştüm daha önce. Hani, “önemli bir şey değil sadece yenecek birşey” gibisinden, yani okunuşu ile bişii… Sanırım daha çok göçmenlerin mutfağına ait ki, ben de anneannemin pişi yaptığını hatırlıyorum. Bildiğiniz ekmek hamurunun evde yapılan daha doğal hali, ekmek hamurunu kızarttığımız gibi kızartılıyor. Kahvaltının yanında sıcak sıcak çok da iyi gidiyor. Şehrin içinde her geçen gün sayısı artan adreslerin içinde göze çarpan bu katmerli, pişili kahvaltılar değişik lezzetlere aç olduğumuzun kanıtı olsa gerek.

Bu ramazan iftar için yeni bir seçenek: Ye’ Beşiktaş Cafe&Restaurant
Ye’ Beşiktaş’ta, ünlü Şef Hüseyin Boynak’ın hazırlayıp sunduğu iftar menüsü, Tire köfte, keşkek kebabı, alinazik ve hellimli tavuk gibi özel anayemekler ve sağlıklı malzemeden hazırlanan ev tadında çorba seçenekleri denemeye değer! Yeni açılan Ye’ Beşiktaş doğal malzemeler ve sağlıklı pişirme yöntemleri ile hazırlanan özgün menüsü, zengin çeşitleri, cömert, şık ve güleryüzlü hızlı servis anlayışı ve makul fiyatları ile yeme-içme sektöründe yeni bir marka olmaya aday. Bu yeni zincir, kafeler, geniş metrekareli az sayıda butik restaurant ve alışveriş merkezleri gibi uygun noktalarda, köşelerde hızla yaygınlaşmayı hedefliyor.

  • Yeni Hamam Sk.
    No: 15 Beşiktaş
    Tel: +90 212 236 33 23

Saklıköy Country Hotel & Club’a atınızı da götürebilirsiniz
İstanbul’da şehir merkezine sadece yarım saatlik mesafede, 70 dönümlük oksijen cenneti Saklıköy Country Hotel & Club, dört mevsim doğa ile iç içe yaşayabileceğiniz bir mekân… Sekiz bin m2’lik binicilik alanından yeşillikler arasındaki havuza, tenis kortlarından mini futbol sahasına, yaz aylarında düzenlenen Saklıköy festivallerinden sizi 500 yıl öncesine götüren tarihi restorana kadar her ayrıntının düşünüldüğü Saklıköy Country & Club’da tatil yapmak oldukça keyifli. Avrupa’nın butik binicilik kulüpleri arasında ilk sıralarda yer alan kulüpte konuklar kulübe ait eğitmen atlarla çalışabildikleri gibi, kendi atlarını da pansiyoner olarak bırakabiliyorlar. Doğayla içiçe organik ve doğal lezzetler ile kahvaltı büfesinde keyifli sabahlar geçirirken, adı ile bütünleşen Mahzen Restoran’da asırlar öncesine gidebilir, tümüyle o dönemin yemek mekânlarına bağlı kalınarak tasarlanmış ve sadece mum ile aydınlatılmış ambiyansta kendinizi farklı hissedebilirsiniz… Eee daha ne olsun…

  • Bayramköprü Mevkii No:6/A İshaklı Köyü Beykoz
    Tel: +90 216 434 55 22

Big Man Bistro
Geçen hafta Antalya’ya giden Şeyma Önal sizler için kaç›r›lmayacak bir mekan seçti. İşte anlattıkları: Antalya aşırı sıcaktı, tek güzel şey yemek ve kahvaltılardı. Çok sevdiğim iki dostum Güray ve Pınar Kanan Big Man isimli iki Bistro açtılar. Onları bütün Antalya tanıyor ama ben yiyeceklerini denemeden kimseye referans veremem. Özellikle bira tabağı ve patlıcan közlemeye bayıldım. Eminim siz de bayılacaksınız. Şarap seven varsa tercihi onlara bırakın.

  • 1 Konyaaltı Cad. Atatürk Parkı içi, Antalya
    Tel: +90 242 244 46 36

Bunu Paylaşın