Türkiye, iklim değişikliği stratejisini açıklayacak

MDN MEDIA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı ve Başmüzakerecisi Fatma Varank “2053 net sıfır hedefimizi gerçekleştirmeye yönelik uzun dönemli iklim değişikliği stratejimizi hazırlıyoruz ve bu sene COP29 öncesinde tamamlayarak Bakü’de bu yol haritamızı açıklamak istiyoruz” dedi

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 15’inci Petersberg İklim Diyaloğu’na katılan Varank, toplantıya ve Türkiye’nin iklim hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.

İklim değişikliğiyle mücadelede kararların uluslararası çerçevede alındığını belirten Varank, bu yıl 11-22 Kasım 2024 tarihlerinde Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin 29. Taraflar Konferansı’nın (COP29) Bakü’de yapılacağını anımsattı.

Varank, Türkiye’nin G20 ülkesi olsa da iklim değişikliğinde tarihi sorumluluğu en az ülkelerden biri olduğunu ifade ederek, ülkenin (emisyonlardaki) güncel sorumluluğunun da yüzde 1 civarında olduğunu ve buna rağmen Türkiye’nin üzerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdiğini kaydetti.

TRT

Bunu Paylaşın