Bu ay her yer cıvıl cıvıl

elif genc

Gündüzleri yaz güneşi tüm sıcaklığıyla bedenlerimizi sarıp, enerjimizi alıp götürüyor adeta… Ve bize, “akşam olsa da deniz kenarında, güzel bir restorana atsak kendimizi” dedirtiyor… İşte bizden, sizlere beş güzel alternatif… Seçim sizin

İstanbul yine çok hareketli. Tünel’de sevdiğimiz Peymane, Ghetto’nun terasına çıktı. Ben daha çıkamadım. İlk fırsatta gezip size bilgi vereceğim. Çubuklu Hayal’e nefis tapaslar geldi. Arkadaşım Ercan evlendi. Bu yenilik pek yemekle ilgili değil gibi duruyor ama Ercan’a yemek borcum olduğu için, benim açımdan gayet ilgili. Halkla ilişkilercilerin en tatlısı Tuğçe’den Lychee’nin açılış haberini aldık. Bir de Marmaris’ten Kırmızı Balık çıkıp geldi. Tatil planı yaparken, Kırmızı Balığı da akılda tutmak gerek.

Arnavutköy’de Lychee,
hem gündüz güzel hem gece

İki katlı villasında bir yanı yemyeşil ağaçlar, diğer yanı masmavi deniz manzarasıyla Lychee, şehrin karmaşa ve gürültüsünden uzak bir keyif mekanı olarak ajandalarımızda yerini alacak.  Menüde kebaplardan zeytinyağlılara, İtalyanların risottosundan şarap soslu levreğe kadar her şey mevcut. Salatalardan keçi peynirli salata, ana yemeklerden pepper steak, Cafe de Paris, rokfor soslu bonfile ve deniz mahsüllü, domates soslu spagetti demare mekanın vazgeçilmezlerinden. Hafta sonları omletli, menemenli kahvaltılar, ev üretimi mısırlı ve sarmısaklı ekmekler kahvaltınızı unutulmaz kılıyor. Lychee’de geceler Latin dansı ve canlı performanslar ile renkleniyor.

Kuruçeşme Mah. Yeşilpınar Sok. No:6 Arnavutköy
Tel: 0212 265 13 90
www.lycheerestaurant.com

Marmaris’te kırmızı bir balık
Selimiye Türkiye’nin cennet köşelerinden biri.  Bu cennet köşenin sakin ve huzur atmosferinde konuklarını ağırlayan özel bir pansiyon, Kırmızı Balık.  Köyde yetiştirilen sebzeler tüm tazeliği ile sofraları süslüyor.  Pansiyonun sahipleri Orhangazi’deki çiftliklerinde özel olarak yetiştirilen zeytin, zeytinyağı ve cevizlerini konuklarına ikram ediyor. Özellikle iddialı olduğu sabah kahvaltısı, neredeyse büyük bir göl görünümündeki koy manzarası ve bu doğal ürünleriyle tadına doyulmaz bir keyif veriyor. Denize 20 metre mesafedeki pansiyonun konukları sahildeki kumsalı kullanabiliyor.

Selimiye Köyü Buruncuk Mevkii-Marmaris
Tel: 0252 446 41 38 / 0533 214 86 98 / 0542 231 64 23

Anjelique’de dünyaca ünlü DJ’ler
Yaz gecelerinin keyfini büyüleyici manzarası eşliğinde çıkardığımız Anjelique,  müdavimlerini dünyaca ünlü DJ’ler ile buluşturmaya bu yaz sezonunda da devam ediyor. Ortaköy’de eğlence severleri buluşturan mekan, büyüleyici atmosferi ile yaz günlerinin tadını Boğaz manzarası eşliğinde lezzetli yemekler, keyifli sohbet ve eğlenerek çıkarmak isteyenler için ideal.

Muallim Naci Cd. Salhane Sk. No:5 Ortaköy/İSTANBUL
Tel: 0212 327 28 44-45
anjelique@istanbuldoors.com

Seyidoğlu’nda kadayıf keyfi
Yarım asrı aşkın bir süredir en lezzetli tatlıları ile sofralarda yeri değişmeyen Seyidoğlu fıstıklı kadayıf, her zamanki klasik lezzetiyle sizlere ulaşıyor. Gaziantep damağını arayanlar için daha az şerbetli ve bol iri fıstıklı tel kadayıf, annelerimizin elinden çıktığı haliyle, yeni satışa sunulan dondurma eşliğinde… Mutlaka denemek gerek! Hergün taptaze üretilen tel kadayıfları, Seyidoğlu klasik ve ekspres mağazalarında tadabilirsiniz.

Balerinler kadar hafif bir tatlı: Pavlova
Efsanevi balerin Anna Pavlova’dan ilhamla yapılan leziz tatlı “Pavlova” ile bu yaz Beyoğlu klasiği Rejans’ta serinliğin tadına varacaksınız… Tam 77 yıldır aynı mekânda, hiç değişmeyen lezzetleriyle hizmet veren Rejans Restaurant, seçkin tatlı mönüsüyle tam bir lezzet durağı. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün İstanbul’a her gelişinde mutlaka uğradığı, 77 yıllık tarihi ile artık anıt restoran diyebileceğimiz Rejans’ın Pavlovası’nın hoş bir de öyküsü var. Yaz meyveleriyle bezeli Pavlova tatlısının, ünlü Rus balerini Anna Pavlova’dan ilhamla yapılan bir tatlı olduğu söyleniyor.

İstiklal Caddesi Olivya Geçidi No: 7/A Galatasaray
Tel: 0212 243 38 82
www.rejansrestaurant.com

Bunu Paylaşın