Yıldırım: 15 yılda 500 yeni gemi inşa edeceğiz

MDN İstanbul

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde “Koster Filomuzun Yenilenmesi Projesi İmza Töreni” 11 Haziran Pazartesi günü İstanbul Yeşilköy WOW Hotel’de gerçekleştirildi.Başbakan Binali Yıldırım, projenin mevzuatlara takılmaması için Koster Denizcilik Anonim Şirketi’nin kurulduğunu belirterek, “Bir şirket kuruluyor kamu yüzde 49, özel sektör yüzde 51 ortaklıkla. Koster A.Ş. ile özel sektörün iş yapma imkan ve kabiliyetleri öncelikli olacak. Projenin hacmi 3,5 milyar dolar, süresi ise 10 ila 15 yıldır. Karadeniz ve Akdeniz’de bir ölçüde hakimiyet kurmalı, piyasayı kontrol eder hale gelmeliyiz,” dedi.

Proje kapsamında 15 yılda 500 gemi inşa etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Yıldırım, yüzde 51 ortaklığa sahip özel sektörün üzerine düşen sermayeyi toparlayarak devlete sunmasının gerektiğini ve ortaklıkta herkesin payına düşeni ödeyeceğini de dile getirdi.

Törene Başbakan Binali Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Türk denizcilik sektöründen çok sayıda firma temsilcisi katılım gösterdi.

Bunu Paylaşın