Sıvı karbondioksit taşıyıcı projesinde gelişme

MDN MEDIA

Klas kuruluşu ABS, Yunan destekli yeni denizcilik şirketi ECOLOG Services’in yeni düşük basınçlı, sığ draftlı sıvı karbondioksit (LCO2) taşıyıcı tasarımı için Prensip Onayı (AIP) verdi

40,000 metre küplük geminin tasarımı enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmayı ve sera gazı emisyonlarını en aza indirmeyi amaçlıyor. ECOLOG, Yunan armatör Peter Livanos’un etrafındaki grubun bir parçası ve yakalanan karbondioksit gazı için bir nakliye ve lojistik ağı geliştirmeyi planlıyor.

Karbondioksit taşıyıcı konusunda açıklama

ECOLOG’un gemicilikten sorumlu başkanı Dr. Panos Deligiannis, proje ekibinde tekne ve kargo tankı tasarımını geliştiren Güney Koreli tersane Hanwha Ocean ile kargo elleçleme sistemleri ve entegrasyon çalışmalarına katkıda bulunan İngiliz mühendislik grubu Babcock LGE’nin yer aldığını söyledi.

ECOLOG, dünyanın herhangi bir yerinde yılda 50 milyon ton gazı sıvılaştırabilecek, taşıyabilecek ve depolayabilecek bir işletme kurmayı hedefliyor.

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın