Bodrum’da yelkenler rüzgârla doldu

MDN İstanbul

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü’nün yedincisini düzenlediği ve geçtiğimiz ay 43 teknenin katılımıyla start alan trofenin 2. ayağı 9-10 Şubat tarihlerinde yapıldı. Yarışa katılan 46 tekne sert hava koşullarında hem birbirleriyle yarıştılar hem de doğaya karşı mücadele ettiler.
Trofenin ikinci ayağında, ilk gün 19 IRC Race ve 28 IRC Cruiser sınıfındaki tekne, 21 millik Bodrum-Çelebi-Kargı-Bodrum offshore rotasında, 3-5 kuvvetinde kuzey-kuzeydoğudan esen rüzgârda yarıştı. Şiddetli yağmur ve rüzgâr sebebiyle beş tekne yarışı tamamlayamadı.

Kış sezonunda düzenlenmesi nedeniyle yelkencilik dünyasına farklı bir tat getiren BAYK Kış trofesinin 2. ayağı sert hava koşullarında gerçekleştirildi

Yarış rotasında çarpışma
Yarış rotasında çarpışan iki tekne yarışların heyecanını artırırken, can kaybı ya da yaralanma olmaması sevindiriciydi. IRC Cruiser sınıfında yarışan Mira ve Kind of Blue tekneleri sert hava koşulları nedeniyle çarpıştı. Baş tarafından hasar gören Kind of Blue adlı tekne su almaya başladı. Batmak üzere olan teknenin kaptanı Joseph Valenta yardım çağrısında bulundu. Kind of Blue, Bodrum Deniz Kurtarma botları ve Milta Bodrum Marina’ya ait yangın teknesi tarafından yedeklenerek, Gümbet’e getirildi ve basın teknesi Avrasya’ya bordalandı.  Bodrum Deniz Kurtarma’nın dalgıcı tarafından teknede açılan delik kapatıldı. Üç adet dalgıç pompayla su tahliye edildikten sonra Kind of Blue, Milta Bodrum Marina’ya çekildi.
Yarışların ikinci gününde,  IRC Cruiser ve IRC Race sınıfından tekneler 3-5 şiddetinde kuzey-kuzeydoğudan esen rüzgârda start aldılar. IRC Cruiser sınıfı için 12 millik olimpik rotada tek yarış, IRC Race sınıfı içinse yine 12 millik olimpik rotada iki yarış düzenlendi. IRC Cruiser sınıfından bir tekne, IRC Race sınıfındansa iki tekne yarışı tamamlayamadı.
Ocak-mayıs aylarında, toplamda yedi ayaktan oluşan trofeye katılan tekneler, IRC ve IRC Cruiser sınıflarında, 25 Mayıs’ta düzenlenecek ödül törenindeki Trofe Kupası’nı alabilmek için mücadele edecek. Kış Trofesi’nin her ayağı tüm yelkencilerin katılımına açık. Finaldeki derecelendirme ise her tekne için, toplam yarış sayısının, en iyi sonuç alınan, belirlenen sayıdaki yarışı üzerinden hesaplanıyor.

Bunu Paylaşın