IKEA, çevreci Hapag Lloyd’u tercih ediyor

MDN İstanbul

IKEA, Tedarik Zinciri Operasyonları’nda karbon emisyon oranını yılda yaklaşık 100 bin ton azaltmak için Asya ve Avrupa arasında biyoyakıt kullanarak sevkiyat yapacak

Hapag-Lloyd ile IKEA’nın geçtiğimiz mart ayında yaptıkları sözleşmeye göre IKEA ürünlerinin taşımacılığı biyoyakıt kullanımı en yüksek seviyede olan ‘Ship Green 100’ ile yapılacak.

Ship Green 100, geleneksel denizcilik akaryakıtı yerine atık ve kalıntı bazlı biyoyakıt kullanarak sıfır emisyon faktörü ile göndericiye kapsam 3 raporlaması sunuyor. Böylelikle IKEA’nın yıl bazında karbon emisyonu oranını yaklaşık 100 bin ton azaltacağı öngörülüyor.

IKEA Tedarik Zinciri Operasyonları Kategori Alanı Nakliye Müdürü Dariusz Mroczek, “Bunun gibi çözümler sayesinde kısa vadede okyanus taşımacılığından kaynaklanan emisyonları azaltabiliriz. Ancak biyoyakıt nihai çözüm değil ve sıfır emisyonlu yakıtlara ve teknolojilere doğru gerekli geçişi yapmak için işbirliğine devam etmemiz gerekiyor” dedi.

IKEA, ürün taşımacılığından kaynaklanan göreceli sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 70 oranında azaltmayı ve 2040 yılına kadar ağır kamyon taşımacılığı ve okyanus taşımacılığından kaynaklanan emisyonları sıfıra indirmeyi hedefliyor.

Hapag-Lloyd Küresel Satışlar Genel Müdürü Danny Smolders, “Ship Green (Yeşil Gemicilik), karbonsuzlaştırma yolculuğumuzun önemli bir yönü ve bizi 2045 yılına kadar net sıfır filo operasyonları hedefimize bir adım daha yaklaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Bunu Paylaşın