Kalkavan: “Aday olduğun yere gelmen lazım!”

MDN İstanbul

DTO aylık toplantısı 2 Mayıs Perşembe günü DTO meclis salonunda gerçekleştirildi. Mevcut yönetimin yaptığı son meclis toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan katılırken, Başkan Adayı Salih Zeki Çakır’ın mazeret bildirerek katılmaması dikkat çekti.

Metin Kalkavan toplantıda yaptığı konuşmada, Salih Zeki Çakır’ın iki aydır toplantılara katılmamasını  eleştirerek “Sonuçta aday olduğunuz yere gelip konuşmak zorundasınız. Her yerde konuşuyorsunuz, Oda’ya gelip konuşmamak olmaz. Geçen ay konuşmadım ama en azından bir aydır her yerde konuştuklarına cevap vermek için bile olsa bugün konuşmak zorundayım” ifadelerini kullandı.

Kalkavan ‘On yılın Hesabı’ adını verdikleri toplantıya tüm üyeleri davet ederek “Öncelikle 8 Mayıs’ta Lütfi Kırdar’da yapılacak geniş kapsamlı toplantıya herkesi bekliyorum. Hangi tarafı desteklerseniz destekleyin, gelin mutlaka katılın. Son on yılın muhakemesini yaparken 2023 hedeflerini de anlatacağız. Seçilsek de seçilmesek de oluşturduğumuz vizyonun ve projelerin devam etmesi gerekir’ dedi.

“Neden aday oldum?”

Başkan Metin Kalkavan, aslında kendisinin bu dönem aday olmayı düşünmediğini ancak iki sebeple aday olduğunu açıkladı:

“Aday olmama kararı almıştım ama iki sebeple aday oldum. Birincisi Piri reis projesinde 100 milyon şahsi kefaletim var. Beyefendi diyor ki bütün eğitim kurumlarına eşit davranacağız. Piri Reis üniversitesinin ne olduğunu hala anlayamamış. Bu odanın tarihinde gelmiş geçmiş ve gelecekteki en büyük projedir. İkinci sebep ise yaptığı itibarsızlaştırma ve karalama kampanyasıdır. Kendisi benim için hırsız, hileci, sahtekar, adaletsiz sıfatlarını kullandı, ağır hakaretler etti. Bunlar olmasaydı aday olmayacaktım. Ancak bizi uyandırdı hareketlendirdi. Kendimizi anlatma konusunda bizi teşvik etti.”

“Salih Zeki Çakır’ın açıkladıkları projelerin yapılması mümkün olmayan bir ikisi hariç hepsini zaten eskiden beri Oda tarafından yapılıyor. Kendisinin Oda’nın yaptıklarından ve işleyişinden haberi yok herhalde. Odaya devletten kaynak aktarılıyor zannediyor ama insan talip olduğu yerin görevlerini amaçlarını bilmez mi? Kendisi bilmiyor. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri yetişmez.”

“Alo 444’lü telefon, çağrı merkezi projeleri var. Hangi odada dünyanın neresinde böyle bir şey var, bilmiyorum. Biz nasıl her soruya cevap verir insanları yönlendiririz. Bunun sorumlulukları var. İnsanları hukuki konularda nasıl yönlendiririz, örneğin charter parti konusunda fikir beyan etmemiz doğru olur mu. Sonunda yanlış yönlendirirsek davayı kaybederlerse nasıl olacak, bu yükümlülüğün altına DTO nasıl girecek. Hesaplamadan konuşuyorlar.”

“TÜRKLİM’in açıklaması yanlış”

Metin Kalkavan son dönemde kendisini en çok üzen şeylerden birinin TÜRKLİM’in geçtiğimiz günlerde yaptığı Salih Zeki Çakır’a destek açıklaması olduğunu belirterek “ Önemli olan kurumlardır. Bireysel olarak istediğiniz adayı destekleyebilirsiniz ancak kurumları bu işlere karıştırmamalısınız. Biz hiçbir kuruma açıklama yaptırmıyoruz. Bizi desteklediğini açıklamak isteyenlere engel oluyoruz. Kurumları bu işlere karıştırmayın diyoruz. TÜRKLİM 170 civarında limanımızın 56’sının üye olduğu çok değerli kuruluşumuzdur. Türkiye’de limanların yüzde altmış yetmişi bizim tarafımızdadır. Velev ki hiç biri olmasın siz bir kurumsunuz, sizin tuttuğunuz taraf kazanmadığında ne yapacaksınız 10 Mayıs’ta kurumları karşı karşıya mı getireceksiniz. Bu tip kurumları bağlayan açıklamalara karşıyız çünkü kurumsallığa uymaz.

Metin Kalkavan son meclis toplantısında 4 yıl boyunca DTO’ya hizmet ederken kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür ederken, kendisinde gece gündüz yaptıkları çalışmalardan ötürü bir kuru teşekkür beklediklerini belirterek sözlerini şöyle noktaladı: “ Dört yıldır birçok şey yaptık, mesai harcadık anca kbugün bize sadece 9 kişi teşekkür etti. 4 yıl hizmete 9 teşekkür az oldu. Bize teşekkür etmek isten üyelerimiz 8 Mayıs’ta Lütfi Kırdar’a gelsin. Son on yılın hesabını yapacağız ve gelecek on yılın vizyonunu anlatacağız. Biz oy veren vermeyen, seven sevmeyen herkesi bekliyorum” dedi.

Bunu Paylaşın