Husilerin yük gemisine düzenlediği saldırıda üç ölü, dört yaralı

MDN Editör

Husilerin yaklaşık 5 aydır Kızıldeniz’den geçen gemilere karşı sürdürdüğü saldırılarda ilk kez can kaybı yaşandı. Yunanistan’a ait Barbados bandıralı geminin mürettabatından 3 denizci hayatını kaybederken 4 denizci yaralandı

6 Mart 2024 Çarşamba günü gerçekleşen saldırıda True Confidence adlı geminin alev almasının ardından birkaç mürettebatın saldırıda öldüğü ve diğerlerinin de ağır yaralandığı bildirildi. Koalisyon güçleri yardım sağlamak ve durumun tam boyutunu değerlendirmek için müdahale etti.

İngiltere Büyükelçiliği yayınladığı mesajda, “En az iki masum denizci hayatını kaybetti. Bu, Husilerin uluslararası gemilere pervasızca füze fırlatmalarının üzücü ve öngörülebilir bir sonucudur. Buna bir son verilmelidir. En derin taziyelerimizi ölenlerin ve yaralananların ailelerine iletiyoruz” ifadelerine yer verdi.


Günün ilerleyen saatlerinde ABD Merkez Komutanlığı üç mürettebatın öldüğünü ve üçünün durumu kritik olmak üzere dört kişinin de yaralandığını açıkladı. Terk edilen gemide önemli ölçüde hasar meydana geldi.

CENTCOM tarafından yayınlanan fotoğrafta yangının, geminin barınma alanı ve kaptan köşkünde çıktığı görülebiliyor.

CENTCOM saldırıya ait görüntüleri paylaştı

Geminin yöneticileri, gemide 20 mürettabat olduğunu açıkladı. Mürettebattan 3’ü hayatını kaybederken 4’ü ağır şekilde yaralandı. Diğer mürettebat saldırıyı hafif yaralarla atlatırken, saldırıların başladığı Kasım 2023’ten bu yana ilk can kayıpları ve ağır yaralanmalar yaşandı.

Maritime Executive

Bunu Paylaşın