Mozambik’te feribot kazası: 94 kişi hayatını kaybetti

MDN Editör

Mozambik Deniz Taşımacılığı Enstitüsü (INTRASMAR) yetkilileri tarafından yapılan duyuruda ülkenin kuzey kıyısı açıklarında alabora olan bir feribotta aralarında çocukların da bulunduğu 94 kişinin hayatını kaybettiği 26 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Reuters’ta yer alan habere göre, devlet televizyonunda açıklamalarda bulunan INSTRASMAR yetkilisi Lourenco Machado, aşırı yüklü olduğu tespit edilen geminin bir balıkçı teknesi olduğunu ve insan taşıma ruhsatının bulunmadığını belirtti.

mozambik feribot kaza

Machado ayrıca 130 kişiyi taşıyan teknenin alobora olması sonucu 94 kişinin cansız bedenine ulaştıklarını, 26 kişinin ise kayıp olduğunu duyurdu.

Teknenin yolcuları Nampula eyaletindeki Lunga’dan Mozambik Adası’na taşıdığını söyleyen Machado, yapılan ilk tespitlerin alabora nedeni olarak bir gelgit dalgasını işaret ettiğini aktardı.

Yine devlet kaynaklarına göre teknedeki yolcuların bölgedeki bir kolera salgınından kaçtıkları belirtilirken yolcu taşımaya uygun olmayan teknenin aşırı yük nedeniyle battığı vurgulandı.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın