Breakbulk 2014, taşıma sektörünü İstanbul’da buluşturdu

MDN İstanbul

Breakbulk Türkiye Kongresi 18-21 Kasım 2014 tarihlerinde proje taşımacılığı ve geleneksel breakbulk kargo lojistik firmalarının katılımıyla İstanbul’da üçüncü kez düzenlendi. Breakbulk, her yıl Karadeniz ülkeleri, Hazar Denizi ve “-istan” ülkeleri, Orta Doğu, Süveyş ve Akdeniz ve Doğu Avrupa bölgeleri ile daha güçlü iş ilişkileri kurmakla yakından ilgilenen kargo sahipleri/taşımacıları, nakliye şirketleri, sevkiyatçılar, liman ve terminallerini İstanbul’da bir araya getiriyor. Türkiye; Asya, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika’nın kesişim noktasında yer alan doğal konumu, gelişmekte olan pazarlara yakınlığı ve iddialı enerji ve altyapı planlarıyla dünyai ş dünyasının yeni gözdesi konumuna geldi..
Breakbulk Event İçerik Direktörü ve Proje Yöneticisi Janet Nodar, bu yıl kongre katılımcılarına profesyonel yönetici sunumları, networking imkanları ve çeşitli konularda uzmanlık kursları sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
“İstanbul, güçlü ekonomisi ve doğal ve tarihi güzellkileriyle son yıllarda önemli bir kongre ve konferans merkezi haline geldi. Proje taşımacılığı ve lojistik konularına odaklandığımız Breakbulk İstanbul’a her yıl ilginin giderek yükseldiğini görüyoruz. Bu yıl üçüncü kez düzenlediğimiz konferansa 450 kişi kayıt yaptırdı. Her geçen yıl ilginin artması memnuniyet verici. Dünyanın birçok ülkesinde benzer kongreler yapıyoruz, katılımcıların İstanbul’a ilgisi ve kongre sonrası geri bildirimleri her zaman çok iyi.
Türkiye son yıllarda yaptığı yatırımlarla taşımacılık ve lojistik sektöründe bölgenin en önemli ülkelerinden biri oldu. Gerçekleşmekte olan birçok yatırım, Türk limanlarının önemini de giderek artırıyor. Coğrafi avantajları ve bölge ülkeleriyle olan ilişkileri Türkiye’nin merkez ülke konumunu sağlama konusunda önem taşıyor.”

COSCO Türkiye, 2014’te
1 milyon tonu aştı
Çin’in ve dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden biri olan China Ocean Shipping (COSCO) Grup’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren COSCO Türkiye de, Breakbulk İstanbul konferansında stant açarak güçlü bir katılım gösterdi. Şirketin, Türkiye’ye bakışıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan COSCO Türkiye Deniz Taşımacılığı Müdürü Kaptan Ertan Özçevik, Türkiye’nin Grup içerisinde önemini giderek artırdığını ifade etti.
“COSCO, 150 parça gemisiyle dünyanın her yerine taşımacılık yapıyor. Sadece Avrupa hattında 30’dan fazla gemimiz çalışıyor. Uzakdoğu’daki Çin ve Kore limanlarından doldurup Türkiye ve Avrupa limanlarında tahliye ediyoruz. Geldikleri limanlardan yük alıp tekrar Uzakdoğu’ya gidiyor. Geçen yıl sadece İstanbul ofisinden bir milyon ton yük bağladık. Bu yıl, bu rakamı şimdiden aşmış durumdayız.”
Grup’un ana faaliyet alanları olan taşımacılık, lojistik ve gemi acenteliği alanlarında Türkiye’de bulunduğunu kaydeden Özçevik, COSCO’nun Türkiye’deki birçok yatırım projesinde katkı sağladığını vurguladı.
“Türkiye’nin önemi, gelişen ekonomisiyle tüm dünyada giderek artıyor. Şu an otoyol, metro, tünel ve köprü gibi  birçok yeni proje yapılıyor, bunların hepsine COSCO gemileriyle yük taşıyor. İzmit köprüsü, Üçüncü Köprü gibi birçok projenin parçalarını getiiriyoruz. Gelecek yıllarda yapılması planlanan Kanal İstanbul gibi birçok projede, COSCO’nın gemileriyle önemi işler başaracağına inanıyorum.”

Bunu Paylaşın