2008 Seatrade Ödülleri sahiplerini buldu

MDN İstanbul

Londra, Guildhall’da, 21 Nisan 2008 günü yapılan ödül töreninde Seatrade Ödülleri sahiplerini buldu. Bu sene 20.’si düzenlenen Seatrade Ödülleri’ne denizcilik camiasının önde gelen isimlerinden 350’den fazla konuk katıldı. Ödülleri takdim eden Prenses Anne, son 20 yılda Seatrade Ödülleri’nin kazandığı önem ve itibarın altını çizdi. Modern dünyada denizciliğin öneminin toplum tarafından yeterli olarak anlaşılabilmesi için mücadele verdiklerini belirten Prenses Anne, bu sene sektörün dikkat çeken genç üyeleri için “Seatrade Young Person On Shipping” Ödülü’nün verileceğini söyledi ve bunun uzun dönemde önemini kanıtlayacak bir ödül olduğunu vurguladı.
2008’in “Seatrade Personality” Ödülü’nü IMO’nun genel sekreteri olan Efthimios Mitropoulos aldı. Son beş senedir, üstün liderlik vasıflarıyla dikkatleri üstüne çeken Mitropoulos, bu değerli ödülü 20. yıldönümünde almaktan dolayı büyük sevinç duyduğunu belirtti. Beraber çalışmanın ve işbirliğinin önemine dikkat çeken Mitropoulos, birlik ve beraberlik olduğu sürece imkansız diye bir şeyin olmadığını söyledi.

“Seatrade Young Person” Ödülü Şadan Kaptanoğlu’nun
“Seatrade Young Person” Ödülü’nü ise ülkemizin önde gelen simalarından Şadan Kaptanoğlu aldı. Türk denizcilik sektöründe genç neslin sesi olmayı kendine misyon edinen Kaptanoğlu, hem TÜDEV’in en büyük destekçilerinden biri olarak, hem iş hayatındaki başarılarıyla hem de De Montfort Üniversitesi’nde yapmış olduğu doktora derecesiyle dikkatleri toplamıştı.
“Seatrade Global Performer” Ödülü’nü ise dünyanın en büyük deniz terminali operatörlerinden, 28 ülkede 43 terminal ve 13 yeni yatırımıyla önderliğini Dubai’den Jebel Ali’nin yaptığı DP World kazandı. Ödülü şirket adına Jamal Majid Bin Thaniah aldı.

Bunu Paylaşın