Denizci kadınlar Yakamoz’da buluştu

MDN İstanbul

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası’nın öncülüğünde Gemi Mühendisleri Odası, Deniz Ticaret Odası, Denizcilik Federasyonu, Wista Turkey ve Türk Armatörler Birliği’nin eş başkanlığında İstanbul’da düzenlenen “Yakamoz: Deniz ve Kadın” Sempozyumu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirildi. Türk denizcilik sektörünün çeşitli alanlarında çalışan kadınlar, tarihte ilk defa sektörde farkındalık oluşturmak ve kadınların sorunlarına çözüm üretebilmek için bir sempozyumda bir araya geldi.
Türk denizcilik sektöründe, Gemi kaptanı, Gemi Baş Mühendisi, Makine-Güverte Zabiti, Akademisyen, Gemi İnşa Mühendisi, Broker, Avukat, İşletmeci ve Gemi İşletmelerinde yönetici olarak görev yapan kadınlar, gelecek nesillere faydalı olabilmek ve kadın gücünü gösterebilmek adına sektördeki deneyimlerinden bahsettiler.
5 oturum halinde gerçekleştirilen Sempozyum’da; sektördeki farklı çalışma gruplarının sorunlarını dile getirdiler. Sempozyuma çok sayıda denizcilik öğrencisi, aktif çalışan ve denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Sinem Dedetaş, Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın, TOBB Başkan Vekili Halim Mete’de katıldı.

Bunu Paylaşın