Monte Carlo Balesi Mayıs’ta İstanbul’da

MDN İstanbul

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM) iş birliğiyle İstanbul’a gelecek Monte Carlo Balesi’nin “GÖL-Kuğu Gölü’ne ithafen” başlıklı gösterisi 16 Mayıs Salı ve 17 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de Zorlu PSM Ana Tiyatro’da seyircisiyle buluşacak.
Çaykovksi’nin başyapıtına yepyeni bir yaklaşım getiren bu prodüksiyon, dansı tiyatroyla birleştirirken sanatın tüm alanlarından beslenen yönetmen ve koreograf Jean-Christophe Maillot ile Fransa’nın en önemli edebiyat ödüllerinden Goncourt Akademisi Ödülü’nün sahibi yazar Jean Rouaud’nun iş birliğinin bir ürünü. “GÖL-Kuğu Gölü’ne ithafen”de, Siegfried ve Odette’in zamana meydan okuyan hikâyesi, çarpıcı sahne tasarımı ve kostümlerle büyüleyici bir deneyime dönüşüyor. Gösterinin sahne tasarımı, ışık ve karanlıkla oynayarak düşlerin gerçeğe dönüştüğü bir dünya yaratan görsel yönetmen Ernest Pignon-Ernest tarafından hazırlandı. Eseri tamamlayan ise Philipe Guillotel’in klasik ve güncel öğeleri kullanarak hazırladığı kostümler.
1985 yılında H.R.H. Hannover Prensesi’nin isteğiyle kurulan Monte Carlo Balesi, temelleri Sergei Diaghilev önderliğinde 1909 yılında atılan ve tüm dünyada bale sanatına yeni bir anlam katarak çığır açan Ballets Russes Topluluğu’na dayanıyor. 20 yılı aşkın süredir Jean-Christophe Maillot’nun yönetiminde ortaya koydukları Vers un pays sage (1995), Roméo et Juliette (1996), Cendrillon (1999), La Belle (2001), Le Songe (2005), Altro Canto (2006), Faust (2007) ve LAC (2011) gibi efsanevi gösterileriyle tanınan ve günümüzün en önemli topluluklarından birisi olan Monte Carlo Balesi, 50 başarılı dansçıdan oluşuyor.

Bunu Paylaşın