Üniversiteler tatil edildi, tepkiler yükseldi

MDN Editör

Türkiye’yi yasa boğan depremler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin uzaktan eğitim sistemine geçeceğini açıkladı.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerimizde büyük kayıplara sebep olan depremler sonrası üniversiteler tatil edildi.

Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı Çadır Kenti ziyaretinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, üniversitelerde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na ait tüm yurtlarını depremzedeler için misafirhane haline getirileceğini söyledi.

“Vatandaşlarımıza taşınma ve kira yardımı”

Diğer illere gitmek isteyen depremzedelerin belli bir plan dahilinde otellere, yurtlara ve kamu misafirhanelerine yerleştirileceğini ifade eden Erdoğan, “Bu tür yerler ve konteynırlar dışında ev kiralayarak barınmayı tercih edecek vatandaşlarımıza taşınma ve kira yardımına da başlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin, “Ülkemizin hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük, 3 kat daha yıkıcıdır. Asrın felaketi olarak nitelenen bu deprem, neredeyse bin kilometrelik bir alanda hissedilmesine rağmen asıl 500 kilometrelik alanda yıkıma yol açmıştır.” dedi.

Erdoğan’ın, “Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz, tamamen uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler” açıklamasından sonra alınan karara tepkiler sosyal medyadan yükselmeye başladı.

Okulların tatil edilmesine hem öğrenciler hem de akademisyenler karşı çıkmaya devam ediyor.

Bunu Paylaşın