Dünyanın ilk biyoyakıtlı gemisi için anlaşma imzalandı

MDN İstanbul

Japon NYK Line ve NYK Bulk & Projects Carrier, Filipinli Tsuneishi Shipbuilding ve İngiliz yenilenebilir enerji şirketi olan Drax Group arasında, dünyanın ilk biyoyakıtla çalışan gemisini geliştirmek için anlaşma imzalandı

Dünyada ilk olacak biyokütle yakıtlı bir biyogeminin geliştirilmesi konusunda yeni bir çalışma başlatılıyor. Kereste fabrikaları ve ormancılık kalıntılarının sıkıştırılmasıyla elde edilen pelet formundaki biyokütle, Japonya başta olmak üzere birçok ülkede ilgi gören alternatif bir yakıt olma yolunda ilerliyor.

Şirketler, biyoyakıt tesisinin kurulmasının, karbon emisyonlarında yüzde 22’lik bir azalma sağlayabileceğini düşünüyor. Geliştirme projesinin başarılı olması halinde, 2029 yılı sonuna kadar bir biyogemi inşa edilebilir.

NYK Bulk & Projects Carriers Başkanı Masashi Suda, “Drax, Tsuneishi Shipbuilding, NYK ve NBP, biyokütle yakıt tesisi çalışmalarının ardından, dünyanın ilk odun peletiyle çalışan süper düşük emisyonlu gemisinin geliştirilmesine yönelik fizibilite çalışması için bir mutabakat anlaşması imzaladı. Bu, karbondan arındırılmış topluma doğru atılmış önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Projenin bir parçası olarak şirketler, bir biyogemi inşa etmek için gerekli olan gemideki biyokütle yakıt tesisi de dahil olmak üzere yeni nakliye teknolojisini geliştirmek için araştırma yapacaklar. Ayrıca biyokütle nakliyesinin hem emisyonlarını hem de yakıt maliyetlerini azaltmak için diğer yenilenebilir teknolojilerin nasıl kullanılabileceğini araştırıyorlar.

Drax Group Ticari İşlerden Sorumlu Başkanı Paul Sheffield, “Bu Mutabakat Zaptı, Drax’ın karbonsuzlaştırma hedeflerini destekleyecek olan dünyanın ilk biyogemisine güç sağlamak ve denize indirmek için gereken teknolojinin geliştirilmesinde önemli bir adımdır. Aynı zamanda gemiciliği dönüştürmek ve küresel tedarik zincirlerinde karbon emisyonlarını ve yakıt maliyetlerini azaltmak için gereken yeniliği de teşvik edebilir” dedi.

Bunu Paylaşın