TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’ndan kuruluş yıldönümü etkinlikleri

MDN İstanbul

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın bu yıl 69’uncu kuruluş yıldönümünün kutlanacağı etkinlikler kapsamında dün (7 Aralık) başlayan paneller bugün de devam edecek. 9 Aralık 2023 tarihinde ise Titanic Business Otel Kartal’da geleneksel Oda Gecesi düzenlenecek

Piri Reis Üniversitesi’nde gemi inşa sektörüne yönelik düzenlenen panel etkinliği TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlham Çelebi’nin Gemi Mühendisliği Haftası açılış konuşmasıyla başladı.

Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisi Taka Yacht Design’ın sahibi Tanju Kalaycıoğlu’nun moderatör olarak görev aldığı “Türkiye’deki Yatçılık Sektörü, Yaşanılan Sorunlar ve Gemi İnşa Eğitiminde Yatçılığın Öne Çıkarılması” konulu panelde TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Mengi Yay Yat Proje Yöneticisi Ahmet Ünver, Rina Türkiye İş Geliştirme Müdürü Hüseyin Doğar konuşmacı olarak yer aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Doç. Dr. Ferdi Çakıcı’nın moderatörlüğünü yaptığı “Gemi Stabilizasyon Sistemleri ve Yerlileştirme” konulu panelde de Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisi Lenta Marine Kurucu Ortağı -Gazi Korkmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Emre Kahramanoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Piri Reis Üniversitesi Yüksek Mühendis Saim Turgut Koçak’ın moderatörlüğünü yaptığı, Teosteam Ortağı Tolga Eyüboğlu, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisi Lenta Marine Kurucu Ortağı Özkan Efeoğlu ve Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisi Efes Marine Kurucusu Faruk Avcıoğlu konuşmacı olarak yer aldığı Gemi İnşa Sektöründe Dijitalleşme ve Robotik Uygulamalar başlıklı panelle etkinliğin ilk günü tamamlandı.

Panel bugün Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisi Poyraz Safety–Sealife Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Sarper Kara’nın Başarılı Bir Deneyim Hikâyesi konulu konuşmasıyla başlayacak.

NAVTEK Genel Müdür Yardımcısı Murat Avinal’ın moderatörlüğünü yapacağı Gemi İnşaa Sektöründe Temiz Enerji Gelişmeleri ve Sektörün Geleceği konulu panelde Hidroteknik Yat, Gemi ve Deniz Yapilari Tasarım Teknolojileri Sanayi sahibi Prof. Dr. Mustafa İnsel, Türk Loydu Baş Araştırma ve Kural Geliştirme MühendisiAslı Yaldız Öztekin konuşmacı olarak yer alacak.

Panel etkinliği, Ada Tersanesi Planlama Müdürü, TMMOB GMO Kadın Komisyonu Başkanı Pelin Yılmazcoşar
Mamati’nin moderatör olarak görev aldığı Piri Reis Üniversitesi Prof. Dr. Şebnem Helvacıoğlu’nun ve Euroasia Marine Service’ten Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Sümeyra Özge Yüksel konuşmacı olarak yer alacağı panelle sona erecek.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, kuruluş günü olan 11 Aralık tarihini içine alan haftayı, 2009 yılından itibaren, meslek alanımıza ilişkin çeşitli konularda kongre, konferans ve panel vb. etkinlikler düzenleyerek, “GEMİ MÜHENDİSLİĞİ HAFTASI” olarak kutluyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın