Sanmar’dan çevre dostu römorkör

MDN İstanbul

Sanmar Denizcilik, Norveç merkezli operatör Buksér og Berging ile yeni nesil çevre dostu römorkör inşa etmek amacıyla yeni bir sözleşme imzaladı. Bu, Sanmar’ın Buksér og Berging’e teslim ettiği 9’uncu gemi.

Kanadalı deniz mimarları Robert Allan Ltd’nin Sanmar RAmparts 2400SX MKII’ye özel tasarımına dayanan yeni römorkör, popüler RAmparts serisinin teknolojik olarak en gelişmiş ve en çevreci versiyonunu sunuyor. Ayrıca bu römorkör Uluslararası Denizcilik Örgütü‘nün sıfır emisyon kurallarına da uyuyor.

İlginizi çekebilir:

Sanmar bir römorkör daha teslim etti

“Sürdürülebilir bir römorkör endüstrisine öncülük etmekten gurur duyuyoruz”

Yeni imzalanan sözleşme hakkında konuşan Sanmar Denizcilik Ticaret Direktörü Ruchan Civgin, “En yüksek çevre standartlarını talep eden operatörlerin, düşük emisyonlu hedeflerine ulaşması amacıyla yeni nesil daha temiz, daha yeşil römorkörler inşa etmemiz için bizi seçmeleri memnuniyet verici. Çevre üzerindeki olumsuz etkiyi en aza indirmek, römorkör inşa etme şeklimizin merkezinde yer alıyor ve en son römorkörlerimizle inovasyon ve teknolojik ilerleme yoluyla sürdürülebilir bir römorkör ve çekme endüstrisine öncülük etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

“Operasyonlara başlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz”

Emisyon azaltma hedeflerine değinen Buksé og Berging’in Genel Müdürü Vetle J. Sverdrup ise “İskandinav sularında emisyonları azaltmak ve etkili römorkaj hizmetleri sağlamak amacıyla filomuzu sürekli yeniliyoruz. Bu iki yeni inşa ileriye doğru atılan büyük bir adımı temsil ediyor ve Sanmar ile gelecekteki römorkör hizmeti için yenilikçi römorkörler yaratma geleneğimizin altını çiziyor. Gemide uzman Norveç denizcilik personeli ile teslimat almayı ve operasyonlara başlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın