Sanmar, en güçlü römorkörünü teslim etti

MDN İstanbul

Sanmar Denizcilik, birçok hizmetinin yanı sıra Türk karasularında acil müdahale eskort ve römorkörcülük hizmetleri de sunan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM)’ne bugüne kadarki en güçlü römorkörünü teslim etti.

Kanadalı dizayn firması Robert Allan Ltd tasarlanan RAstar 2900SX serisi römorkör KEGM tarafından KURTARMA 15 olarak adlandırıldı. Her biri 1850 devirde 2700 kW elde edebilen iki adet MTU 16V 4000 M73L ana makine ile Schottel ASD ünitelerine sahip römorkör, 29,4 m uzunluğu 13,3 metre genişliği ve 5,5 m yüksekliğindeki 90 tonu aşan çekme kuvvetiyle Sanmar’ın bugüne kadarki en güçlü römorkörü.

KURTARMA 15, KEGM’nin de filosundaki en güçlü römorkör olarak yer alacak.

İlginizi çekebilir: Corvus Energy and Sanmar Shipyards sign MoU

Gemideki tüm yaşam mahalleri MLC standartlarıyla uyumlu. Güverte katında mutfak ve salon alanı ile birlikte tuvalet ve duşlu kaptan ve çarkçıbaşı kamaraları bulunmakta. Güverte altında ise çamaşır odası ile birlikte 2 adet ortak kullanımlı duşları/tuvaletleri olan 2 kişilik 4 kamara yer alıyor. Daha önceki römorkörlerde mürettebat kapasitesi 8 kişiyken KURTARMA 15’ten 10 kişiye kadar çıkarıldı. Aynı zamanda römorkör, Palfinger 18500MC marin tip güverte vincine ve 169 m3 yakıt kapasitesine sahip.

Teslimat hakkında konuşan Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Gürün, “Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün Türkiye karasularında sunduğu hizmet oldukça önemli, mürettebatları her geçen gün zorlu şartlar altında insanların hayatlarını kurtarıp felaketleri önlüyor. Sanmar olarak bu zorlu operasyonlarını gerçekleştirebilmeleri için, sağlam, teknolojik açıdan gelişmiş, güçlü ve ihtiyaçlarına özel donatılmış bir römorkör sunabilmekten gurur duyuyoruz. Talepleri karşılamak, hatta fazlasını sunabilmek için bütün süreç boyunca Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve tasarım mühendisleri ile yakın işbirliği içerisindeydik. KURTARMA 15, bizim için oldukça güçlü ve yüksek manevra kabiliyetine sahip römorkör serimizin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi adına oldukça önemli bir projedir,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın