IMO’dan yeni karbon düzenlemesi

MDN İstanbul

Birleşmiş Milletler (BM)’in denizcilik için küresel düzenleyici kurumu olan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), 2023’te yürürlüğe girecek olan Karbon Yoğunluğu Göstergesi (CII)’ni çevreleyen tartışmalar öncesinde ilk emisyon düzenlemeleri tanıtmaya hazırlanıyor.

Ocak 2023’ten itibaren, 5.000 ton ağırlığında veya daha fazla gemi işleten şirketlerin, gemi operasyonlarının karbon yoğunluğunu hesaplamak için sefer ve yakıt tüketimi verilerini toplaması gerekecek.

Danışmanlık şirketi MarEcon’un Direktörü Martin Stopford, göstergeyi “bir deney” olarak tanımlayarak S&P Global Commodity Insights’a verdiği demeçte “Bu, IMO’nun gemilerin ticari operasyonlarını düzenlemeye yönelik ilk girişimidir” ifadelerini kullandı.

CII, her gemi için deniz yolu başına yıllık CO2 emisyonunun ölü ağırlık veya brüt ton cinsinden gemi kapasitesiyle çarpımı olarak hesaplıyor ve kuruluşlar, kısa seferler yapan ve limanda uzun süre kalan gemilere “düzeltme faktörlerinin” uygulanması gerektiğini savunuyor.

Kuruluşların yaptığı analizlere göre, bazı senaryolarda, bu gemiler, mutlak emisyonları daha düşük olsa bile, aynı teknik tasarıma sahip emsallerinden daha kötü derecelendirmeler elde edecek.

Benzer bir görüşü paylaşan başka bir endüstri grubu olan INTERCARGO, ayrı bir dosyada IMO’nun bu tür sorunları ele almak için metodolojiyi değiştirmesi gerektiğini söylerken, kuru yük gemi sahiplerinin zayıf altyapıya ve uzun bekleme süresine sahip limanlara hizmet verme konusundaki isteksizliğinin bölgesel kalkınma üzerinde potansiyel zarar verici etkileri olabileceğine de dikkat çekti.

Sektörden isimlerin eleştirileri

Her bir gemi 2023 yılı yıllık verilerini 2024 yılının ilk çeyreğinde IMO’ya sunarken, kendi CII puanına göre A ile E arasında derecelendirilecek ve sonraki yıllarda aynı süreç tekrarlanacak.

S&P Global Market Intelligence’de baş nakliye analisti olan Daejin Lee, düzenlemenin 2024’ten itibaren seyir hızını düşürmeye başlamasını ve 2025’ten itibaren kabul edilebilir derecelere ulaşamayan gemilerin hurdaya çıkarılmasını potansiyel olarak tetiklemesini bekliyor. Lee ayrıca derecelendirme sorunu, “boşta kalma süresini azaltmak ve önümüzdeki yıllarda trafik sıkışıklığında daha fazla yukarı yönlü riski önlemek için daha yüksek gecikmeyi teşvik edecektir” şeklinde değerlendirdi.

Gemi komisyoncusu Alibra Shipping, CII derecelendirmelerinin sonunda kiralama oranlarını etkileyeceğine inandığını ifade ederken Norveçli gemi işletmecisi Torvald Klaveness’in araştırma başkanı Peter Lindstrom da “CII kurallarının önümüzdeki birkaç yıl içinde navlun piyasalarını etkileyeceğini düşünmüyorum. Bundan sonrasını söylemek zor.” dedi.

Sivil toplum kuruluşu Pacific Environment’ın Federal İklim Politikası Direktörü Antonio Santos, “Uyum için teşvikler ve uyumsuzluk için cezalar iyileştirilebilir. CII muhtemelen 2020’lerin ilk yarısında emisyonları azaltmayacak.” dedi.

IMO, CII puanlarını kademeli olarak düşürmeyi planlıyor

Karbon yoğunluğunda sürekli bir azalma elde etmek için IMO, her bir derecelendirmeye ulaşmak için gereken CII puanlarını kademeli olarak düşürmeyi planlıyor. 2023 kısıtlamalarının, 2019 karbon yoğunluğu seviyelerinden yüzde 5, 2024’te yüzde 7, 2025’te yüzde 9 ve 2026’da yüzde 11’lik bir azalma elde edilmesini sağlaması planlanıyor.

 

 

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın