RINA Türkiye Danışma Komitesi denizcilik sektörünü bir araya getirdi

MDN İstanbul

1996 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet göstererek gözetim ve eğitim hizmetleri sunan RINA, Türk denizcilik camiasını destekleme taahhüdü doğrultusunda, Türkiye Danışma Komitesi’ni 18 Eylül 2013 tarihinde İstanbul’da ikinci kez bir araya getirdi.
RINA Türkiye Danışma Komitesi, denizcilik ve gemi inşa sektörünün üst düzey yöneticileri ile Türk denizcilik sanayinden uzman profesyonelleri her yıl bir araya getiriyor. Komitenin amacı pazar bilgi ve deneyimlerinin paylaşılmasının yanı sıra, RINA’nın Türk gemicilik sektörünün sürekli gelişimini desteklemesi ve kolaylaştırmasını sağlayan uygun iş çözümlerini ve uygulamalarını analiz etmek olduğu belirtiliyor.
2. Türkiye Danışma Komitesi, RINA’nın IACS (Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği) Başkanlığı’nı da yürüttüğü dönemde düzenlenirken, yeni IACS Konsey Başkanı Roberto Cazzulo Komite toplantısına iştirak ederek IACS 2013-2014 çalışma programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye offshore sektörüne yatırım yapmalı
RINA Grubu Başkan ve CEO’su Ugo Salerno MarineDeal News gazetesine verdiği özel röportajda şunlara değindi: “Türk denizcilik camiasının sınırların ötesine geçme ve en yeni uluslararası teknolojileri izlemek hususlarındaki sürekli gayreti, bizleri Türk ortaklarımız ile İtalya ve dünya genelinde RINA ile çalışan tüm üst düzey konumdaki profesyoneller arasında kesintisiz bağlar oluşturmak konusunda teşvik etmektedir. Bu ikinci toplantı ile komitemizi vitrin konumundan aktif bir büyüme imkânı ve iş seçeneklerine doğru dönüştürmek ve farklı denizcilik camialarını bir araya getirmek istiyoruz.
Global düzeyde birçok sektör iyiye gittiğine dair sinyaller gönderse de ekonomide yaşanan dalgalanmalar denizcilik piyasasındaki durgunluğu da etkilemekte. Bu nedenle Türkiye’nin geleceğiyle ilgili tahmin yapmak zor.
Denizcilik sektöründeki birçok arkadaşımızın ve iş ortaklarımızın görüşü Türkiye’nin özel sektörlere yatırım yapmayı denemesi gerekliliği. Offshore ve gaz Türkiye’nin yatırım yapılabileceği belli başlı sektörler olarak öne çıkıyor. Zaten İstanbul’da bu sektörde başarılı olan projeler ve tersaneler mevcut. Piyasada rekabet de sıkı olduğundan bu yol en doğrusu. Çin piyasası bile birkaç yıl öncesine kadar piyasada egemendi ama şimdi sorunlar yaşamakta çünkü diğer ülkelerde konvansiyonel gemilerin fiyatları ve işçi maliyetleri ucuzladı. Şimdi Türkiye, Avrupa ve ABD piyasasına da atıldığı için önü açık görünüyor.”

Bunu Paylaşın