MÜREN SYS’de sona gelindi

MDN İstanbul

Preveze Sınıfı denizaltılarda kullanılması planlanan, yerli ve milli olarak geliştirilen ve üretilen “Milli Üretim Entegre Sualtı Muharebe Yönetim Sistemi-Preveze Sınıfı Uygulaması Müren-Preveze” sisteminde sona gelindi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, SAHA İstanbul ve İstanbul Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen 3’üncü Savunma Sanayii Buluşmaları çerçevesinde gerçekleşen “Yerlileştirmeye Örnek Olarak Savunma Sanayii” başlıklı panelde konuştu. Mandal yaptığı konuşmada, yerli ve milli olarak geliştirilen ve üretilen “Milli Üretim Entegre Sualtı Muharebe Yönetim Sistemi-Preveze Sınıfı Uygulaması Müren-Preveze” sistemi için, “Bugün, Müren-Preveze Savaş Yönetim Sisteminde çok güzel haberler aldık. Şu anda Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından kullanılmaktadır,’’ dedi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) arasında 2015 yılında imzalanan işbirliği protokolü doğrultusunda oluşturulan MÜREN SYS Programı’nın ilk projesi MÜREN SYS AY Sınıfı Uygulaması Projesi kapsamında; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı Araştırma Merkezi Komutanlığı ile birlikte geliştirilen sistem ile AY Sınıfı denizaltılara modern ağır torpido atma kabiliyeti, sensor (sonar, periskop ve elektronik destek) verileri ile özgün hedef hareket analizi, iz yönetimi ve özgün silah kontrol birimi yeteneği kazandırılması amaçlanmıştı.

MÜREN SYS Programı’nın ikinci projesi olan ve 1 Ağustos 2017 tarihinde imzalanan MÜREN SYS PREVEZE Sınıfı Uygulaması Projesi’yle ise Preveze Sınıfı denizaltılarda yer alan Savaş Yönetim Sistemi’nin gemi içi birimleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı Araştırma Merkezi Komutanlığı ile birlikte modernize ediliyor. Proje, envanterdeki dört adet Preveze sınıfı denizaltıyı kapsıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın