Karadeniz’de çatışma

MDN İstanbul

Rus haber ajansı Interfax, Karadeniz’de Rus sularına giren İngiliz Kraliyet Donanması’na ait bir destroyere uyarı ateşi açıldığını duyurdu.Rusya Savunma Bakanlığı olayı doğrularken, İngiliz gemisinin Rus karasularından çıkarılması için Su-24M savaş uçaklarının da uyarı olarak geminin gidiş yoluna bombalar attığı belirtildi.

Rusya, İngiliz Kraliyet Donanması’na ait HMS Defender’ın olaydan kısa bir süre sonra Rus sularını terk ettiğini ve çatışmanın da destroyerin Rusya sahasının 3 kilometre kadar içerisine girmeyi göze alması sonrası Kırım kıyısında bir dönüm noktası olan Cape Fiolent yakınlarında gerçekleştiğini bildirdi.

Ayrıca, “Destroyer, Rusya Federasyonu sınırını aşması halinde silah kullanılacağı konusunda uyarılmıştı. Uyarıya tepki göstermedi,” açıklaması yapıldı.

İngiltere’den yalanlama
İngiltere Savunma Bakanlığı Basın Ofisi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “HMS Defender’a uyarı atışı yapılmadı. Kraliyet Donanması gemisi, uluslararası hukuka uygun olarak Ukrayna karasularından zararsız geçiş yapıyor. Rusların Karadeniz’de bir topçu tatbikatı yaptıklarına ve denizcilik camiasına faaliyetleri hakkında önceden uyarıda bulunduklarına inanıyoruz. HMS Defender’a hiçbir atış yapılmadı ve rotasına bomba atıldığı iddiasını tanımıyoruz,” denildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın