İstanbul’da IMO DCS semineri yapılacak

MDN İstanbul

Alpha Marine Consulting Turkey, deniz ulaşımında kullanılan araçların CO2 emisyon değerlerinin kayıt altına alınması yöntemleri üzerine bir seminer düzenleyecek.

İstanbul Ataşehir’deki Radisson Blu Asia Ataşehir otelinde 22 Kasım tarihinde düzenlenecek seminerde konuşmacı, gemi inşa mühendisi Philip Tsichlis olacak.

İngilizce olarak düzenlenecek olan seminerde hem Avrupa Birliği’nin (EU MRV) hem de Dünya Denizcilik Örgütü’nün (IMO DCS) karbondioksit emisyonlarının kayıt altına alınmasına dair sistemleri, en son Gemi Enerji Verimliliği Yönetim Planı (SEEMP) koşulları ve ilgili konular açıklanacak.

Kursun amacı, IMO’nun Yakıt Tüketim Veri Toplama Sistemi’ni (DCS) uygulamakla yükümlü tüm katılımcılara IMO DCS koşullarının hayata geçirilmesi hakkında hem teorik bilgi hem pratik tecrübe kazandırmak, ve EU MRV ile IMO DCS arasındaki farklar ve benzerlikler hakkında bilgiler vermek. Enerji verimliliği, ISO 14001/50001 ve IMO DCS’in uygulamasından sorumlu kıyı personelinin katılmasının faydalı olacağı belirtilen seminerde katılımcılar ayrıca SEEMP hazırlama ve raporlama işlemleri hakkında da bilgi edinecekler.

Anlatım ve sunumların yanı sıra interaktif çalışmaların da yapılacağı ve bir gün sürecek olan eğitimin sonunda katılımcılara seminere katılmış olduklarını belgeleyen bir sertifika da verilecek.

Bunu Paylaşın