İş Bankası’ndan turizm sektörüne kredi desteği

MDN İstanbul

İş Bankası ve Türkiye Otelciler Federasyonu, özel koşullu kredi ürünlerinin yanı sıra diğer bankacılık ürün ve hizmetlerinden yararlanma imkânı getiren bir kredi protokolü imzaladı

İş Bankası ve Türkiye Otelciler Federasyonu, özel koşullu kredi ürünlerinin yanı sıra diğer bankacılık ürün ve hizmetlerinden yararlanma imkânı getiren bir kredi protokolü imzaladı.
Türkiye İş Bankası ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) arasında kredi protokolü imzalandı. 22 Ocak 2009’da İş Bankası genel müdürlük binasında gerçekleştirilen imza töreni ile TÜROFED üyesi olan konaklama tesislerine özel koşullu kredi ürünlerinin yanı sıra diğer bankacılık ürün ve hizmetlerinden yararlanma imkânı sunuluyor.
Protokol, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut tarafından imzalandı. İmza töreninde İş Bankası üst düzey yöneticileri ile TÜROFED yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Ersin Özince, törende yaptığı konuşmada, turizm sektörünün her geçen yıl kendisini geliştirmekte olduğuna dikkat çekerek, bu gelişimde, tesislerin yüksek kalitede hizmet vermesinin önemli rolü olduğunu belirtti. TÜROFED’in,  üyelerinin ihtiyaçlarını eğitim ve danışmanlık hizmetleri aracılığıyla karşıladığını hatırlatan Özince, federasyonun, turizm sektörünün uluslararası rekabet gücünün artmasına ve ülke kalkınmasına katkıda bulunduğunu vurguladı. Ersin Özince, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İş Bankası olarak, ekonomimizin gelişimine öncülük eden sektörleri desteklemeyi misyonumuzun bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Bu kapsamda, mesleki örgütler ile yaptığımız işbirlikleri bizim için ayrı bir önem taşımaktadır.”
İş Bankası Genel Müdürü Özince, yapılan protokol ile konaklama tesislerine, özel koşullarla kredi kullanma ve nakit yönetimi ürünlerinden yararlanma imkânı sağlandığını açıkladı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut da imza töreninde yaptığı konuşmada, küresel krizin olumsuz etkilerinin Türkiye’de de yakından hissedildiğini belirterek, ancak bu kadar olumsuz ortama rağmen Türk turizminin 2009 yılında diğer yıllardaki başarılı performansı yakalama şansına hâlâ sahip olduğunu bildirdi. Bu yıl için en şanslı sektör olmasına rağmen olumsuz iklimden turizm sektörünün de etkilendiğini kaydeden Ahmet Barut, küresel mali kriz nedeniyle son 3-4 aydır piyasa koşullarının işlemediğine ve işletmelerin finansman bulma sıkıntısına düştüklerine dikkat çekti.  “Son dönemlerde sık sık dile getirdiğimiz kredilendirme konusunda her sektörün ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiği yaklaşımımıza yönelik öncülüğü nedeniyle Türkiye İş Bankası’nı burada ayrıca kutluyorum” diye konuşan Barut, TÜROFED ve Türkiye İş Bankası arasında oluşturulan işbirliğinin, Türkiye ve tüm sektör için çok önemli yararlar sağlayacağını söyledi.
Türkiye Otelciler Birliği bünyesindeki 12 bölge derneğinin birlikte faaliyet göstermesi ile oluşan TÜROFED ile İş Bankası arasında imzalanan protokolde, üye turizmcilere şu ürünler sunuluyor: Turizm İşletme Kredisi, Taksit Ödemeli Ticari Krediler, Küçük İşletmeler Faturalı Alışveriş Kredisi, Turizm Sektörü Yatırım Kredisi, Teminat Mektubu, Leasing Garantisi Kredisi, Dövize Endeksli Çek İştira Kredisi, TL Çek İskontosu/İştirası Kredisi, Şirket Kredi Kartı, Kredili Ticari Mevduat Hesabı, Turistik Tesis Sigortası, Üye İşyeri Anlaşması (POS), Nakit Yönetimi Ürünleri (Elektronik Çek Tahsilatı, Çoklu Havale-EFT, Düzenli Ödeme Sistemi, Muhasebe Yönetimi, Maaş Ödemesi).

Bunu Paylaşın