Dünyanın gözü Antalya’da

MDN İstanbul

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla Antalya Diplomasi Forumu’nda üçlü formatta görüşüyor. Toplantı yaklaşık 25 dakika gecikmeli başladı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 15’inci gününde devam ederken, ateşkes ve barış ilan edilmesi için yoğun diplomasi trafiği yürütülüyor. Bu çalışmaları yürüten ülkelerin başında ise Türkiye geliyor.

“Diplomasiyi yeniden kurgulamak” temasıyla Belek Turizm Merkezi’ndeki Nest Convention Center’de yapılacak Antalya Diplomasi Forumu (ADF) için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun daveti üzerine Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba dün gece saatlerinde Antalya’ya geldi.

Zirveye dünyanın çeşitli ülkelerinden 334 gazeteci akreditasyon yaptırdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba’nın görüşme sonrasında ayrı ayrı basın toplantısı yapacağı belirtildi.

Uzmanlar görüşmeden olumlu sonuç çıkmayacağını, ayrı ayrı yapılacak basın toplantılarının da bunun bir göstergesi olduğunu dile getiriyor. Öte yandan iki ülkenin bir araya gelmesinin bile son derece kritik bir öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Bunu Paylaşın