DENİZKURDU-2021’de seçkin gözlemci günü

MDN İstanbul

Deniz Kuvvetleri’nin bugüne kadar düzenlediği en geniş kapsamlı tatbikat olan DENİZKURDU-2021’de seçkin gözlemci günü faaliyetleri gerçekleştirildi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal Doğu Akdeniz’deki “seçkin gözlemci günü” faaliyetlerini yerinde takip etti.

Tatbikatta Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 133 suüstü gemisi, 10 denizaltı, 43 uçak, 28 helikopter ve 14 insansız hava aracı yer aldı.

Tatbikat’a katılan birimlere konuşma gerçekleştiren Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkesinin, asil milletinin, bölgesinin güvenliği ve barışı için yurt içinde ve sınır ötesinde başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

TSK’nın BM, NATO, AGİT, AB bünyesinde ve ikili anlaşmalar çerçevesinde Kosova, Bosna, Katar, Libya, Somali, Afganistan ve birçok coğrafyada küresel barış ve istikrara katkı sağladığını bildiren Akar, tüm faaliyetlerin yanı sıra personelin niteliklerini, çağın şartlarına ve harbin değişen doğasına en uygun şekilde geliştirmek amacıyla da eğitimleri sürdürdüklerini aktardı.

Ocak ayından bugüne kadar 26 tatbikatı başarıyla icra ettiklerini ifade eden Bakan Akar, “DENİZKURDU-2021 Tatbikatı da bunlardan biridir. Planlı olarak icra edilen tatbikatımız jenerik bir senaryoya dayanmaktadır.  Ege ve Doğu Akdeniz’de icra edilen bu tatbikatın maksatlarından biri de Mavi Vatanımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi koruma azim ve kararlılığımızı göstermektir,” diye konuştu.

DENİZKURDU-2021’in TSK unsurları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının katılımıyla yapıldığını dile getiren Akar, “Deniz Kuvvetlerimiz Mavi Vatan Tatbikatı’ndan sonra DENİZKURDU-2021 Tatbikatı’nı da büyük bir başarıyla icra ederek bir kez daha gücünü tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Yunanistan ile gerçekleştirilen İstişari Görüşmeler’in yanı sıra, NATO Ayrıştırma Usulleri Toplantıları ve Güven Artırıcı Önlemler çerçevesindeki toplantıların yapıldığını anımsatan Bakan Akar, “Bizler daima pozitif gündeme odaklanmak istiyoruz. Barış ve istikrar için en doğru, en kolay çözümün, birbirimizin hakkına, hukukuna riayet edilmesi ve böylece iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesiyle mümkün olacağı da artık anlaşılmalıdır.  Her zaman belirttiğimiz gibi, biz bu coğrafyanın zenginliklerinin bölge ülkeleri arasında uluslararası hukuk çerçevesinde ve adil bir şekilde paylaşılmasından, barış içerisinde müreffeh bir geleceğin birlikte inşa edilmesinden yanayız.  Açıkça ifade ediyoruz ki bizim kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında kesinlikle gözümüz yoktur. Ancak Kıbrıs dâhil, Mavi Vatanımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz, “ dedi.

Yerli mühimmatla tam isabet
DENİZKURDU-2021 kapsamında gerçekleştirilen atışlarda yerli mühimmat kullanan askerler hedeflere tam isabet sağladı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, Kahraman “Mehmetçik, DENİZKURDU-2021 Tatbikatı’nda yerli ve millî mühimmatlar kullanarak hedefleri tam isabetle vuruyor,” ifadeleri kullanıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın