‘Bodrum’ yelkenlisi hızla finişe ilerliyor

MDN İstanbul

Uluslararası Görkemli Yelkenli Gemiler “Tall Ships” regatasında yarışan tek Türk yelkenli eğitim gemisi sts “Bodrum” varış hattına 131.4 nm uzaklıkta ve 5,4 knots hızla seyrine devam ediyor.

Bodrum yelkenlisi şu anda B sınıfında üçüncü, bütün gemiler arasında ise onüçüncü durumda mücadelesini sürdürüyor.

Yapılan son handikap hesaplarına göre B sınıfında birinci sırada İngiliz “Johanna Lucretia” yelkenlisi bulunuyor. Johanna Lucretia varış çizgisine 189.2 nm. uzaklıkta ve 6 knts hızla ilerliyor. B sınıfında Bodrum’un önemli rakiplerinden Romen “Adornate” yelkenlisi 6,2 knts hızla seyrine devam ederken genel klasmanda da Bodrum’un hemen önünde onikinci sırada bulunuyor.

Yarışan diğer sınıflarda son duruma bakıldığında; A sınıfında liderliği sürdürüren Rus barkosu “Kreuzenster” Sevastopol önlerinde seyrederken, C/D sınıfında birinci sırada bulunan Rus gemisi “Akela”  ise Novorossyisk’e girmek üzere olduğu belirtiliyor.

Konuyla alakalı bilgi ve görüşlerini paylaşan Yelkenli Gemide Eğitim Derneği (YEGED) Başkanı Ferit Biren, Rusya’nın birçok kentinden gelen sporseverlerin gemileri karşılamak üzere Novoriosiysk limanında beklediklerini belirtti. Biren” Bulgaristan Cumhurbaşkanı’nın Türk gemisini Varna’da ziyaret ettiği gibi bakarsınız Rus Limanlarında Putin gelir” diyerek finişte sürpriz beklediklerini dile getirirken, bu önemli yarışmaya katılmasını sağlama konusunda Bodrum gemisine sponsor bulmakta zorlandıklarını da ifade etti.

“Üyerimizin tavsiyeleriyle ve ısrarlarıyla sponsorluk için arayışlarımız oldu. Ancak bu çabalarımız maalesef sonuçsuz kaldı. Türk Havayolları’ndan gemide yarışan öğrencilerimizi sınavlar dolayısı ile değiştirmemize yardımcı olmalarını istedik. Ancak THY,  bütün sponsorluk bütçelerinin sarfedildiğini bildirerek isteğimizi geri çevirdi. THY ye hiç olmazsa yanıt verdikleri için teşekkür ederiz.”

 

 

Bunu Paylaşın