ASELSAN VE KOSGEB, KOBİ’lere 6 milyon TL’ye kadar destek sağlayacak

MDN İstanbul

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün
ASELSAN ve KOSGEB, imalat sanayisinde orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin geliştirilmesi konusunda işbirliği yapacak. KOSGEB ile ASELSAN kritik teknolojilerin yerli imkânlarla üretilmesi konusunda ortak çalışma yürütecek. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Tüm kritik bileşenleri millileştirmemizi bir zorunluluk olarak görüyoruz” derken, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da “ASELSAN’ın 2 bine yakın KOBİ’nin bulunduğu bir tedarik ağı var. KOSGEB olarak bu ekosisteme daha fazla KOBİ’yi entegre etmek istiyoruz,” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçen hafta düzenlenen 2021 Verimlilik Proje Ödülleri ile TEVMOT Projesi Plaket Takdim Töreni’nde KOSGEB’in yeni çağrısını açıkladı. Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programının yeni çağrısı, ilaç ve tıbbi cihaz, savunma sanayisi ve raylı sistem araçlarına odaklanıyor.
KOBİ’lerin 8 Şubat’a kadar başvurabileceği çağrı ile ilgili ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Görgün, KOSGEB Başkanı Kurt, ASELSAN Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nuh Yılmaz ve KOSGEB Teknoloji, Yenilik ve Yerlileştirme Dairesi Başkanı Mehmet Görkem Gürbüz bir araya gelerek yürütülecek işbirliği çalışmalarını görüştü.

KOSGEB Başkanlığında gerçekleşen görüşmede Prof. Dr. Görgün, “Bizlerle aynı vizyonu paylaşan, millileştirme yolunda ülkemize katkı sağlamak isteyen firmalarımıza imkân sağlamak, destek olmak amacıyla KOSGEB tarafından lansmanı yapılan çağrı çok değerlidir. Firmalara personel, makine-teçhizat, test gibi farklı kalemlerde sağlanacak destekler sadece savunma sanayimize değil, tüm sektörlerimize önemli katkı sağlayacaktır,” dedi.
KOSGEB Başkanı Kurt da “ASELSAN’ın 2 bine yakın KOBİ’nin bulunduğu bir tedarik ağı var. KOSGEB olarak bu ekosisteme daha fazla KOBİ’yi entegre etmek istiyoruz. Yeni çağrımız ile KOBİ’ler, ASELSAN’ın talep etmiş olduğu ürünleri yerli imkânlarla üretmek için 6 milyon liraya kadar destek alabilecek. Çağrıyı ASELSAN ile işbirliği içerisinde hazırladık. Bütün süreçlerde de beraber olacağız,” diye konuştu.

Program güncellendi
KOSGEB, Ar-Ge’ye yönelik destek programını bu yılın başında güncelledi. Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon adı verilen yeni destek programının ilk çağrısına mart ayında elektrikli otomotiv sektörü ile 5G gibi yeni nesil mobil haberleşme teknolojilerine dönük alanlarda çıkıldı.

İşbirliği anlaşması imzalandı
ASELSAN ile KOSGEB, 9 Haziran’da işbirliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı’nın 2’nci çağrısı ile ilgili görüşmeler yapıldı. Görüşmeler neticesinde yeni proje teklif çağrısı oluşturuldu.

Çağrı, rekabetçi ve yüksek katma değerli üretimin artırılması için öncelikli sektörlerdeki işletmeler ile savunma sanayisinin ihtiyaçlarını millileştirme kapsamındaki işletmelerin Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge projelerinin desteklenmesini amaçlıyor.

8 Şubat’a kadar başvuruya açık olan proje teklif çağrısı 3 ana başlıkta sağlanacak. Savunma sanayi alanına yönelik çağrıda; QPL’ye uygun askeri konnektörler, RF kablolar, yüksek ses seviyeli yönlü diyafram sürücü hoparlörler, akustik dönüştürücüler ve RF bileşenler bulunuyor.

6 milyon TL’ye kadar destek
Çağrı kapsamında mikro işletmeler için 900 bin TL, küçük işletmeler için 1 milyon 500 bin TL ve orta büyüklükteki işletmeler için 6 milyon TL’ye varan destek sağlanacak. Bu destekler personel giderleri, makine-teçhizat giderleri, sınai mülkiyet hakları giderleri, test-analiz ve belgelendirme giderleri, danışmanlık-eğitim-tanıtım ve yurtiçi/yurtdışı fuarlar gibi faaliyetler için katılımcı firmalara sağlanacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın