Alman tersaneleri ortaklık kuruyor

MDN İstanbul

Alman Donanması’na gemi üreten şirketler German Naval Yards Kiel ve Lürssen işlerini birleştirme kararı aldı.

Askeri ve devlet kullanımı amaçlı gemi inşa projeleri içeren ortaklık Bremen merkezli Lürssen Grubu’nun liderliğinde işleyecek.

German Naval Yards Kiel bu anlaşma ile ulusal sanayisini geliştirmeyi, verimliliği ve sürdürülebilirliği artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Birleşme, rekabet yasasına tabi olarak gerçekleştirilecek. Genel kanı, Hükümet’in, AB dışındaki üçüncü ülkelere bağımlı olmadığı, “etkili ve rekabetçi bir Alman ve Avrupa güvenlik ve savunma endüstrisi” hedefi ile anlaşmanın doğru orantılı olduğu yönünde.

Alman Hükümeti, bu yılın başında yayımladığı, “Federal Hükümetin Güvenlik ve Savunma Sanayini Güçlendirme Strateji Belgesi” ile Avrupa içinde artan endüstriyel konsolidasyon için çalışmalar yapmak ve ekonomik tutarlılık için gerekli süreçleri desteklemek adına elinden geleni yapacağını açıkladı. Bu doğrultuda Alman güvenlik ve savunma endüstrisinin Avrupa genelinde işbirliklerinin devam etmesi bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın