ADVENT SYS iki ülkeye daha ihraç edildi

MDN İstanbul

HAVELSAN, milli imkânlarla geliştirilen ADVENT (Ağ Destekli Veri Entegre) Savaş Yönetim Sistemi (SYS)’nin ihracatını iki ülkeye daha gerçekleştirdi.

ADVENT Savaş Yönetim Sistemi böylece, Pakistan’ın ardından Ukrayna ve Endonezya’ya da ihraç edilmiş oldu.

ADVENT SYS; tek gemi yerine kuvvet odaklı, ağ destekli harekât yaklaşımının gerektirdiği ihtiyaçlara cevap veren yeni nesil bir komuta ve kontrol sistemidir. ADVENT SYS ile tam bütünleşik taktik veri linkleri (Link 11, Link 16 ve Link 22, SIMPLE, JREAP ve VMF) işlevlerine tüm operatör konsolları üzerinden erişim mümkün olacak. ADVENT SYS, sahip olduğu Karar Destek sistemleri ile kullanıcının süratli ve doğru karar vermesini kolaylaştıran, yeni silah ve sensörlerin kullanımında esnek bir yapıyı hedefleyen bir mimariye sahip. Çoklu görev profillerine ve çeşitli platform tiplerine uyan modüler bir yapıda geliştirilmiş olup bu hâli ile platformdan bağımsız bir sistem olarak geliştirilmiştir. Ölçeklendirilebilen açık mimari yapısıyla, hedeflenen suüstü, sualtı ve hava platformları ile kara tesislerine uygun bir şekilde özelleştirilebilmektedir.

ADVENT SYS; Türk Deniz Kuvvetleri’nin yüzer, dalar, uçar ve karada konuşlu platformlarına daha etkin, teknolojik gelişmelere açık, ölçeklenebilir, güvenli ve ağ destekli yeteneğe sahip bir SYS. 2019 yılı sonunda, ADA Sınıfı Korvetlerin 4’üncü gemisi olan TCG KINALIADA Deniz Kabul Testlerinin başarı ile tamamlanması ile kendini kanıtlayan ADVENT SYS Türk Deniz Kuvvetleri’nin vazgeçilmez Komuta ve Kontrol Sistemi haline geldi.

TCG KINALIADA’yı takiben TCG BURGAZADA, TCG ANADOLU, Denizde İkmâl ve Muhabere Destek Gemisi, Test ve Eğitim Gemisi, BURAK Sınıfı korvet, Barbaros Sınıfı ve İ-Sınıfı fırkateyn platformlarında da SYS olarak ADVENT kullanılacak. Ayrıca Pakistan Deniz Kuvvetleri’nin Türkiye’den tedarik edeceği 4 adet fırkateyn üzerinde de ADVENT SYS olacak.

Şu ana kadar MİLGEM ADA Sınıfı korvetler ile TCG UFUK istihbarat gemisinde kullanıma alınan ADVENT SYS; İSTİF Sınıfı fırkateynler, BURAK Sınıfı korvetler, BARBAROS Sınıfı fırkateynler, TCG ANADOLU LHD, TCG DERYA DİMDEG ile Türk Tipi hücumbotlarda da kullanılacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın