ABD’ye yeni Ulusal Eğitim Gemileri

MDN MEDIA

Philly Tersanesi, U.S Ulaşım Denizcilik İdare Departmanı’nın Yeni Ulusal Güvenlik Çok İşlevli Gemi Programı (NSMV) kapsamında Devlet Denizcilik Akademileri için istenilen yeni 5 eğitim gemisinden birini teslim etti

Empire State VII isimli ilk Ulusal Güvenlik Çok İşlevli Gemi (NSMV), SUNY Denizcilik Üniversitesi’nde eğitim gemisi olarak kullanılacak.

NSMV, Amerikan Ticaret Gemisi gemici adaylarına, dünya standartlarında bir eğitim sağlarken, insani yardım ve afet yardımı görevlerini de destekleyecek.

Philly Tersanesi Başkanı ve CEO’su Steinar Nerbovik, Philly Tersanesi’nin ilk defa hükûmet için inşa ettiği bir gemi olan Empire State’i teslim ettikleri için gururlu olduklarını ve böyle önemli bir projede tersanelerine güvenildiği için onur duyduklarını belirtti. Projede görev alan tüm personel adına, Empire State’in yeni yetişecek denizciler için güvenilir ve son teknoloji olanaklarla bir eğitim platformu sağlayacağından emin olduklarını belirtti.

Philly Tersanesi bu proje için, Amerikan Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik İdaresi (MARAD)’nin program Gemi İnşaatı Müdürü (VCM) olarak atadığı, tersaneyi seçmekten ve sonrasında ticari anlamda en iyi uygulamaları kullandığından emin olmakla görevli olan TOTE Services tarafından seçildi. NSVMV Programı, bu modeli kullanan ilk hükûmet destekli gemi inşa programı olma özelliğine sahip.

Kulanım alanları yaygın

NSMV Programı, yaklaşık 400,000 iş istihdamı yarattığı için, Amerikan gemi inşaatı endüstrisinin en önemli yatırımlarından biri. Her bir NSMV’nin eğitim alanları, köprüüstü eğitimi, 600 bahriyelinin denizde eğitim yapmasına yetecek büyüklüğünde alanı var. Eğitim ve öğretim için kullanılmak dışında, NSMV’ler modern hastane ekipmanları, helikopter pisti ve insani görevlerde 1000 insan barındırma kapasitesi gibi özelliklerle de hizmet verecek. Afet yardımı görevlerinde kullanılmak üzere de Ro-Ro ve konteyner saklama kapasitesine sahip.

Son teslim tarihi 2026

Bir sonraki eğitim gemisi NSMV II 2024’te Massachussets Maritime Akademisi’ne teslim edilmeye hazırlanırken, Maine Maritime Akademisi’ne verilecek olan NSMV III’ün ilk bloğu kazık üstüne yerleştirildi ve Texas A&M Maritime Akademi’sine verilecek olan NSMV IV’ün demir kesimi başladı. Son olarak, Kaliforniya Maritime Akademisi’ne verilecek olan NSMV V’in inşaatına bu yıl içerisinde başlanacak ve tüm gemiler 2026’ya kadar teslim edilmiş olacak.

TOTE Services Başkanı Jeff Dixon, Empire State’in tesliminin, Amerikan Hükümeti’nin denizcilik sektörünün endüstriyel temeline yaptığı yatırımları sayesinde mümkün olan ve Amerikan denizcilik endüstrisi için önemli bir adım olduğunu belirtti. Yerli denizci eğitim gemilerinin inşaatını ticari yenilikler ve en iyi uygulamalarla daha uygun maliyetli ve belirlenen çizelgeye uyan hale getirmeye çalıştıkları bu dönemde, bu yatırımların verilmeye devam ettiğini söyledi. Ayrıca, bu önemli adıma katkı sağlayan ve tüm zorlukların üstesinden gelen çalışanları takdir etti.

NSMV Özellikleri;

Uzunluk: 159.85 m

Genişlik: 27.00 m

Maksimum Draft: 7.50 m

Demirleme Yeri: 760 insan

Hız: 18 kts

Net Ağırlık: 8,487 MT

gCaptain

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın