ABD Donanması otonom yatırımlarını artırıyor

MDN İstanbul

ABD, askeri kargoların küresel çapta nakliyesini geliştirmek, hareket eden birlikler oluşturmak, destek personeli sağlamak, denizaltılara karşı korunmak, deniz araştırmaları yapmak ve düşman gemilerine saldırmak adına insansız yüzey araçlarını geliştirme konusunda yatırımlarını artırıyor.

ABD Savunma Bakanlığı, sert hava koşullarında ve dalgalı denizlerde dahil okyanus ötesi alanlarda uzun süre bağımsız bir şekilde çalışabilecek insansız yüzey araçlarının (USV) üretimi için 2 yeni sözleşme imzaladı.

Yeni sözleşmeler, ABD Donanmasına Büyük İnsansız Yüzey Aracı (LUSV) ve İleri Savunma Projeleri Araştırma Ajansı (DARPA)’nın Sea Train projesi odaklı.

Donanma’nın yeni LUSV’si için 6 şirketle toplamda 42 milyon dolarlık ön çalışma sözleşmesi imzalandı. LUSV’ler anti-yüzey savaşlarında ve saldırılarda kullanılacak. Firmalardan geminin görünümünü tasarlamaları ve otonom, dayanıklılık, hassas navigasyon, komuta ve kontrol seçeneklerini sağlamaları bekleniyor.

Donanma yetkilileri LUSV’leri otonom denizaltılar, sualtı drone’ları ve insansız hava araçları ile birleştirerek deniz savaşlarının karakterini tamamen değiştirmeyi amaçlıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın