Ukrayna’nın ‘son’ savaş gemisi imha edildi

MDN İstanbul

Rusya Savunma Bakanlığı (MoD), tüm Ukrayna donanma gemilerini ele geçirdiklerini ve iki gün önce bir füze saldırısında ayakta kalan son Ukrayna donanma gemisini imha ettiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konashenkov, savaşla ilgili günlük brifingde gazetecilere “Ukrayna Donanması’nın son savaş gemisi Yuriy Olefirenko’nın, Odesa Limanı’nda imha edildiğini açıkladı.

Geminin 29 Mayıs’ta “yüksek hassasiyetli silahlarla” vurulduğunu, ifade eden Konashenkov, saldırı hakkında ayrıntıların yetersiz olduğunu söyledi.

Yuri Olefirenko hakkında

Yuri Olefirenko, Ukrayna Donanması’nın orta büyüklükteki Proje 773 çıkarma gemisidir. İlk hizmete girdiği 1971 yılından Rusya Federasyonu’nun 2014 yılında Kırım’ı ilhakına kadar Donuzlav’daki Güney Deniz Üssü’nde konuşlanmıştı. Yuri Olefirenko daha sonra Ochakiv’e taşındı.

Ukrayna Donanması Sözcüsü: Rusya’nın iddialarıyla ilgilenmiyoruz

Rus Savunma Bakanlığı’nın iddialarının doğru olup olmadığı sorulduğunda, Ukrayna Donanması Sözcüsü Oleh Chalyk, Rusya tarafından öne sürülen hiçbir iddianın gündeminde olmadığını söyledi ve Ukrayna Donanması’nın savaş zamanı kayıplarıyla ilgili herhangi bir ayrıntı açıklamayacağını iddia etti.

Rusya’nın imha ettiğini iddia ettiği gemiye gelince, bir noktada Yuriy Olefirenko amfibi çıkarma gemisinin Ukraynalılar tarafından Kherson’ı yeniden ele geçirdikten sonra Kinburn Split’te ek kazançlar elde etmek için kullanıldığına dair spekülasyonlar vardı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın