TURMEPA olağan genel kurulu yapıldı

Yeşim Yeliz Egeli

yesimegeli@marinedealnews.com

1994 yılından bu yana gelecek kuşaklara temiz deniz bırakma hedefiyle yola çıkan Deniz Temiz/TURMEPA Derneği’nin olağan genel kurulu, 28 Mart 2008 tarihinde Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul’da ilk olarak Rıza Nur Öncü başkanlığa, Yeşim Yeliz Egeli yazmanlığa ve Saadet Koç  da sekreterliğe seçilerek divan heyeti oluşturuldu.
Dernek 2007 faaliyet raporunu okuyan Genel Sekreter Levent Ballar, ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik “Sınırsız Mavi Projesi”, üniversite öğrencilerine yönelik “Denizlerde Uyanmak Bir Başkadır”, koruma altına alınması gereken bölgelerde uygulanan “Bütünleşik Kıyı Yönetim Sistemi Oluşturma Projesi” ile Şamandıra ve Mapa gibi önemli projeler hakkında detaylı bilgiler sundu. Ballar ayrıca, “Genç TURMEPA”, “Kargo Poşetlerinin Eğitime Dönüşü”, “AB Aktif İstihdam Tedbirleri”, “Clean-up the MED” ile “Küresel İklim Değişiklikliğine karşı TEMA ve TURMEPA Elele” projelerinin  2008 yılı hedef projeleri arasında yer aldığını söyledi.
TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Cerrahoğlu ise derneğin çalışmaları hakkında bilgi verirken Deniz Temiz/TURMEPA’yı zor görevlerin beklediğini vurguladı. Cerrahoğlu, dernek olarak en büyük başarılarının, “ABD ve Kanada’yı birleştirerek Mepa’nın kurulması ve İntermepa’ya üye olunmasıdır” dedi. Cerrahoğlu, bu çalışma sayesinde İntermepa ekonomisiyle Deniz Temiz Derneği’ne ciddi bir fon akışı sağlanacağını da belirtti.

Bunu Paylaşın
yesimegeli@marinedealnews.com