Türk Donanması’na iki karakol gemisi

MDN Editör

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler Akhisar ve Koçhisar isimli iki karakol gemisinin bugün İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda suya indirildiğini açıkladı

Karakol gemilerimizin suya indirildiği törende MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen Babur Gemisi de suya indirildi.

Güler, törende yeni karakol gemilerimiz hakkında şunları söyledi:

Bugün aynı zamanda Deniz Kuvvetlerimiz için inşa edilen ve ilk deniz karakol gemilerimiz olan Akhisar ve Koçhisar’ı denize indirmenin de haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yerli ve millî sanayimizin geldiği mümtaz seviyeyi ortaya koyan bu gemilerimizin Donanmamıza katılması ile Deniz Kuvvetlerimiz, mavi vatandaki harekât kabiliyeti ve etkinliğini daha da artıracak. Dünyanın önde gelen Deniz Kuvvetleri arasındaki seçkin yerini pekiştirecektir. Her geçen gün gelişen savunma sanayimizin sağladığı imkân ve kabiliyetlerle teçhiz edilen kahraman ordumuz, hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasından, terörle mücadeleye, mavi ve gök vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından, uluslararası barış ve istikrara katkı sunmaya kadar üstlendiği tüm görevlerimizi başarıyla yerine getirmektedir.

“Daha güçlü bir Türkiye için gayret göstermeye devam edeceğiz”

Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silâhlı Kuvvetleri olarak, bundan sonra da yerli ve millî savunma sanayimizin geliştirilmesi dâhil ülkemizin ve asil milletimizin bekası için gece gündüz demeden çalışmaya daha büyük daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silâhlı Kuvvetleri için gayret göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne teslimini gerçekleştirdiğimiz Babur Gemisi ile Deniz Kuvvetlerimiz için üretilen açık deniz karakol gemilerimiz Akhisar ve Koçhisar’ın ülkelerimize ve Silâhlı Kuvvetlerimize bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu projeyi hayata geçiren ve kuruluşunun henüz dördüncü yılında dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi listesine girme başarısını gösteren ASFAT başta olmak üzere bütün paydaşlara ve emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Ayrıca, 27 Eylül Preveze Deniz Zaferi’nin 485’inci yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü’nü şimdiden kutluyorum. Pakistanlı denizci kardeşlerime ve kahraman bahriyelilerimize de diyorum ki, denizleriniz sakin, pruvanız neta, yolunuz ve bahtınız açık olsun.

AA

Bunu Paylaşın