Trinidad ve Tobago’daki petrol sızıntısı çözülemiyor

MDN Editör

Geçtiğimiz hafta Trinidad ve Tobago açıklarında alabora olan gizemli hayalet gemi ardından başlayan petrol sızıntısının çevreye verdiği zarar gün geçtikçe katlanıyor

Geçtiğimiz hafta Trinidad ve Tobago açıklarında alabora olan gizemli bir hayalet gemi ardından başlayan petrol sızıntısının çevreye verdiği zarar gün geçtikçe artıyor. Trinidad ve Tobago Başbakanı Keith Rowley gazetecilere yaptığı açıklamada, gönüllüler ve acil müdahale çalışanlarının sızıntı için yaptığı çalışmaların henüz fayda vermediğini belirtti.

Trinidad hükümeti sızıntıyı Kademe II ulusal felâket olarak sınıflandırdı fakat durumun III. Kademe felâket olarak sınıflandırılması gündemde. Eğer Kademe III sınıflandırılması yapılırsa, sızıntının hafifletilmesi için uluslararası yardım çağrısında bulunulacak.

Başbakan Keith Rowley ve Baş Sekreter Farley Augustine, hasarı değerlendirmek ve sonraki adımları planlamak üzere yetkililerle birlikte olay yerini ziyaret etti.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Trinidad’daki yetkililer, Tobago’nun güneybatı ucunda Cove Eco Endüstri Parkı yakınlarında bir geminin kısmen alabora olduğu haberini aldı. Ancak, Gulfstream adlı gemi ise uluslararası denizcilik veri tabanlarında aktif bir gemi olarak görünmüyor. Bu isimde bir geminin en son 2014 yılında hizmet dışı kaldığı bilgisi aktarıldı.

Martime News

Bunu Paylaşın