Thyssenkrupp, Mısır’a serinin üçüncü denizaltısını teslim etti

MDN İstanbul

ThyssenKrupp Marine Systems, Mısır Arap Cumhuriyeti Donanması için Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW)’de inşa edilen 209/1400 tipi denizaltısının üçüncüsü olan S43’ü teslim etti.

Mısır Donanması’nın Kiel Limanı’ndan denizaltıyı teslim aldığı tören, yeni tip koronavirüs önlemleri nedeniyle yalnızca proje yöneticilerinin kısıtlı katılımıyla gerçekleşti.

209/1400 tipi denizaltıları son derece sağlam ve uzun süre sualtında kalabilme yetenekleriyle bilinen, hızlı ve tespiti zor deniz araçlarıdır ve 209/1400, tip 209 “ailesinin” en yeni versiyonudur.

S43’ün suya iniş ve isim töreni Mayıs 2019’da gerçekleşmişti. Serinin ilk denizaltısı S41 Aralık 2016’da, ikincisi S42 ise Ağustos 2017’de teslim edilmişti. Programın dördüncü denizaltısınınsa 2021’de teslim edilmesi planlanıyor.

Thyssenkrupp Marine Systems CEO’su Dr. Rolf Wirtz, denizaltının teslimatıyla ilgili olarak, “Küresel koronavirüs salgını göz önüne alındığında, bu teslimat bizim için çok özel bir kilometre taşıdır. Denizaltıyı zamanında ve tam olarak bitiren çalışanlarımızla gurur duyuyoruz ve onlara teşekkür ediyoruz. Muazzam bir bakım ve disiplin ile çok özel bir şey elde edildi,’’ dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın