“Tersanemizin uluslararası tanınırlığı arttı”

MDN İstanbul


Beşiktaş Tersanesi’nde 2009 yılından bu yana dokuz adet kimyasal tanker, gaz tankeri ve nehir tankeri inşa edildi ve 2013 yılına kadar 12 adet benzer gemi inşa edilecek. Geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında ise iki ay boyunca dünyanın en büyük ikinci petrol arama platformunun bakım tutum işleri yapıldı. MarineDeal News’a konuşan Beşiktaş Gemicilik Genel Müdürü Yavuz Kalkavan, “Bu platformun bakım projesi ile tersanemizin uluslararası tanınırlığı arttı. Kurulduğumuz günden bu yana hedefimiz Avrupa’nın en güvenilir tersanelerinden biri olmak. Bu amaç doğrultusunda organizasyonumuzun önce insan kaynakları ve emniyet standartları olmak üzere tüm kabiliyetlerinin geliştirilmesi için durmaksızın gayret sarf ediyoruz” dedi.

Kalkavan, 2011 yılında Beşiktaş Tersanesi’nin iki ayrı armatörlük kuruluşuna yedi adet gemi teslim edeceğini ve 100 civarında geminin bakım tutum ve havuzlama işlerini tamamlayacağını sözlerine ekledi.

Yılda dokuz gemi inşa kapasitesi mevcut

Beşiktaş Gemi İnşa 2001 yılında Beşiktaş Denizcilik Grubu bünyesinde kuruldu. Şirketin kuruluş amacı öncelikle özel maksatlı tankerler olmak üzere küçük tonajlı gemileri inşa etmek. 2001 – 2008 arasında Tuzla, İzmit ve Karadeniz tersaneleri ile yoğun bir işbirliği içinde 4.000 dwt ile 26.000 dwt arasında 18 adet tanker inşa etti.

2007 yılında bünyesinde gemi tamir ve gemi inşa faaliyeti barındıracak şekilde, Beşiktaş Tersanesi’nin temeli Yalova Altınova bölgesinde atıldı. Tersanenin inşaatı 2009 yılında tamamlanarak aynı yıl tersanede inşa edilen ilk gemiler teslim edildi.

Beşiktaş Tersanesi 120.000 metrekare alan üzerine kurulu ve tersanede gemi tamir faaliyetleri için kullanılan bir adet 235 metre boyunda kuru havuz ve bir adet 227 metre boyunda yüzer havuz var.

Tersane hakkında bilgi veren Kalkavan şöyle konuştu: “Tersanemizde 1.2 km ağır vinç hizmetleri verebildiğimiz rıhtım kapasitemiz mevcut ve bunun sayesinde aynı anda tersanemizde on adet gemiye iskele hizmeti verebilmekteyiz. Gemi inşa faaliyetlerimiz kızaklar üzerinde yürütülmekte, aynı anda üç gemi inşa edebilmekteyiz ve ortalama olarak yılda dokuz gemi inşa kapasitemiz mevcut. Tersanemizde çok gelişmiş ön imalat, boya, boru, mekanik ve teçhiz atölyeleri var. Bugün itibari ile Beşiktaş Tersanesi’nde 1400 kişi çalışıyor ve işgücümüzün yarısı gemi üretimini diğer yarısı da gemi tamir faaliyetlerimizi sürdürüyor.”

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın