Tersan bir gemiyi daha suya indirdi

MDN İstanbul

Tersan Tersanesi Faroe Adaları merkezli JFK Trol şirketi için inşa ettiği NB1102 proje numaralı fabrika balıkçı gemisini suya indirdi.

İlginizi çekebilir:    Tersan metanol yakıtlı gemiler inşa edecek

Norveçli Skipsteknisk tarafından tasarlanan geminin suya indirilme töreni Yalova’da düzenlendi. Gadus ismi verilen ve DNV tarafından klaslanan fabrika balıkçı gemisi 88,1 metre uzunluğa ve 18,3 metre genişliğe sahip.

Gemi, üçlü trol vinçleri ile avlanabilen, gelişmiş, teknolojik olarak sofistike bir fabrika donanımlı balıkçı gemisi olacak. Bünyesinde bir karides fabrikası, gelişmiş bir fileto fabrikası ve bir balık unu ve balık yağı fabrikası ile donatılacak gemi, ayrıca pelajik türlerin gemide dondurulması için soğutucu ambarlara sahip olacak.

tersan gadus

Geniş ve konforlu yaşam alanları ile 43 kişilik konaklama imkanına sahip olacak olan Gadus, buzlu ve arktik sularda verimli balıkçılık faaliyetleri yürütebilecek. Geminin 2022’nin son çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

Törende konuşma yapan Tersan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu, “Bu önemli projede P/F JFK ile birlikte çalışma şansına sahip olduğumuz için mutlu ve gururluyuz. Projenin yürürlüğe girdiği tarih Covid-19 pandemisinin başlangıcıydı ve bu proje bize ayrı bir motivasyon, güç ve mutluluk kaynağı sağladı. Bu nedenle projenin önemi ayrıdır” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın