Süveyş Kanalı’na zam geliyor

MDN İstanbul

Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı ve Genel Müdürü Amiral Ossama Rabiee Ocak 2023 itibarıyla transit geçiş ücretlerine zam geleceğini açıkladı.

Açıklamada ayrıca fiyat güncellemeleri belirlenirken gemilerin çeşitli zamanlardaki ortalama navlun oranların hesaplandığı bir dizi veriden yararlanıldığı belirtildi. Buna göre, Süveyş Kanalı’nı kullanacak kuru yük ve yolcu gemilerinin transit geçit ücretleri 10 artacak. Diğer gemi türlerinde ise artış oranı yüzde 15 olarak belirlendi.

İlginizi çekebilir:    Süveyş Kanalı’ndan geçişlerde scrubber yasaklandı

Global çaptaki ekonomik krizin etkisiyle günlük ham tanker kiralama oranları 2021’deki ortalama oranlara göre yüzde 88, LNG taşıyıcıları için ortalama günlük fiyatlar bir önceki yıla göre yüzde 11 artış gösterdi. Kanal İdaresi, tankerler ve konteyner gemileri dâhil tüm gemi türleri için geçiş ücretleri yüzde 15 oranında artırırken kiralama oranlarının şu anda son derece düşük olduğu kuru yük gemileri ve pandemi sırasında neredeyse tamamen kapalı olan bir sektör olan yolcu gemileri için bir istisna gösterdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın